RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pugliese podle Brinny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pugliese podle Brinny, recepty Pugliese podle Brinny, Pugliese, podle, Brinny


Recept na Pugliese podle Brinny

Recept na Pugliese podle Brinny je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Pugliese podle Brinny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
mnou oblíbené 500 g hladké pšeničné mouky 300 g míchané mouky - použila jsem pšeničnou chlebovou, pšeničnou žitnou, pšeničnou celozrnnou, a žitnou. všechno promíchám asi 550 - 600 ml vody dále - droždí, cukr, sůl, pšeničné klíčky, semínka, kmín, možno sušenou bramborou kaši, nebo směs na bramborák - tak dvě lžíce.

Pugliese podle Brinny
Zvětšit obrázek

Recept na Pugliese podle Brinny

Recept na Pugliese podle Brinny:
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky přidám půl lžičky sušeného droždí a ve vhodné nádobce zamíchám dřevěnou vařečkou asi tak 3 minuty. Vznikle hladké těstíčko. Nádobku přikryjeme plastovou folií. po 6 hodinách by kvásek měl zdvojnásobit svůj objem - zamícháme ho a buď hned použijeme, nebo můžeme uložit do chladničky a spotřebovat do 3 dnů. Druhý den použiji zbytek vody, vsypu zbytek mouky, přidám 2 lžičky sušeného droždí, lžičku cukru, a pak podle chutí - lžíci pšeničných klíčků, nebo taky jsem dala 2 lžíce sušené směsi na bramborák a nechám propracovat v pekárně asi 5 minut a pak teprve dát 2 lžičky soli. Používám program dort - který hned míchá - a po skončení míchání pekárnu vypnu a těsto překládám do mísy s víkem. Pokud zpracovávám ručně, je třeba to tak 5 minut propracovat a pak přidat sůl a řádně hníst tak 15 minut. Může se přidat trošku kmínu, nebo semínka jak kdo rád. Těsto dejte do olejem vytřené mísy, stlačte a navrchu potřete olejem. nechte kynout - mělo by zdvojnásobit svůj objem. Nakonec se vyklopí těsto, pomačká prsty - aby ale neutekl všechen vzduch, upraví se bochánek - občas můžete poprášit moukou aby se nelepil, a ten jsem dala kynout do ošatky. Může se i použít cedník, do kterého se dá pláténko vysypané moukou - nejlépe kukuřičnou. nechá se kynout - dá se rozehřát trouba, a když je vykynuto tak se překlopí na plech, upraví se a udělají se krátké zářezy a upeče - tak 15 minut to peču na 220 stupních a pak dopékám na těch 170 - mám horkovzdušnou troubu. až má pěknou barvu, tak zkouším špejlí jestli je hotovo. Na první pohled to vypadá složitě ale výsledek stojí za to. Doporučuji do trouby dát malý plechový kastrůlek s vodou. Ještě lepší je, když těsně před vložením chleba do trouby vhodíte do kastrůlku kostky ledu. Z uvedeného množství byl chléb o hmotnosti 1,30 kg Těstové procento (uvedeno v receptu) Mouka 100% (z toho 87,5% hladká a 12,5%pumprniklová -předpokládám, že je to žitná) Voda 78 % (já používám 75%) droždí 0,82% sůl: 1,9%

Poznámka k receptu na Pugliese podle Brinny:
Zdroj: Bible domácího pečení - Rose Levyová Beranbaumová povolení autorky k publikování mám. http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3932 zde rozpis na 500 gr mouky http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=49236 tady i s fotopostupem

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pugliese podle Brinny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: simko.jit
  • Datum vložení: 14.02.2010
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: mnou oblíbené 500 g hladké pšeničné mouky 300 g míchané mouky - použila jsem pšeničnou chlebovou, pšeničnou žitnou, pšeničnou celozrnnou, a žitnou. všechno promíchám asi 550 - 600 ml vody dále - droždí, cukr, sůl, pšeničné klíčky, semínka, kmín, možno sušenou bramborou kaši, nebo směs na bramborák - tak dvě lžíce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pugliese podle brinny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pugliese podle Brinny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pugliese podle Brinny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist