|
Recept na Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Recept na Pudinkové řezy s tatrankovým posypem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Pudinkové řezy s tatrankovým posypem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky Náplň: 3 vanilkové pudinky (nejlépe Dr.Oetker-je hustý) 1 l mléka 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru 2 zakysané smetany (asi á 200g) 3 lžíce másla ovoce Poleva:(tato máslová poleva je zde vhodná,je měkčí a tatranka na ní pěkně drží) 2 lžíce kakaa 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce másla 1 lžíce solamylu (nebo vanilkového pudinku) 3 lžíce horké vody 1 čokoládová tatranka (obyčejná, nemusí být ta celá v čokoládě).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Recept na Pudinkové řezy s tatrankovým posypem: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku. Pečeme asi 20 min. při 170st.. Krém: Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučk.cukr (zakysaná smetana sladkost sráží). Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu. Poleva: v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka. (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví). Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla. Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran. Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou. Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2hod., jen bude měkčí.Na fotce krájeno 2.den.
Poznámka k receptu na Pudinkové řezy s tatrankovým posypem: Recept mi přišel mailem. Zakysaná smetana krásně chuťově obohatí, zjemní pudinkovou vrstvu. Snažila jsem se vyhledat podobný, ale podle hlavních surovin pudink+zakys.smetana je to dost problém.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pudinkové řezy s tatrankovým posypem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 15.11.2011
- Počet porcí: plech 30x40cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky Náplň: 3 vanilkové pudinky (nejlépe Dr.Oetker-je hustý) 1 l mléka 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru 2 zakysané smetany (asi á 200g) 3 lžíce másla ovoce Poleva:(tato máslová poleva je zde vhodná,je měkčí a tatranka na ní pěkně drží) 2 lžíce kakaa 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce másla 1 lžíce solamylu (nebo vanilkového pudinku) 3 lžíce horké vody 1 čokoládová tatranka (obyčejná, nemusí být ta celá v čokoládě)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pudinkové řezy s tatrankovým posypem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pudinkové řezy s tatrankovým posypem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|