|
Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší
Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vykuchaní pstruzi 80g másla 8 větviček rozmarýnu 30 malých lístků šalvěje 1 oloupaný citron mořská sůl + kousek citronu na podávání na polentovou kaši: 90g polenty 310ml plnotučného mléka 2 lžíce másla barevný pepř mořská sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší
Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší: Nejdříve si vyrobte bylinkové máslo. Na velmi mírném plameni rozpusťte v silnostěnné pánvi 80g másla. Přidejte 6 větviček rozmarýnu i 24 lístků šalvěje a společně prohřívejte asi tak 20 minut. Aroma bylinek se tak uvolní do rozehřátého tuku, aniž by se máslo přepálilo. Vyjměte bylinky, nebo vše přeceďte. 2 lžíce másla dejte do menší misky a uložte na pár minut do mrazničky ztuhnout. Mezitím si připravte 2 kusy alobalu (tak, aby se do nich dal pohodlně zabalit pstruh) a na ně položte o něco menší archy pečicího papíru. Pokapejte je troškou bylinkového másla. Rozehřejte si troubu na 200°C. Pstruhy důkladně omyjte a posolte zevnitř i zvenčí čerstvě mletou mořskou solí. Jejich břišní dutiny naplňte plátky citronu, větvičkou rozmarýnu a lžící ztuhlého bylinkového másla vytaženého z mrazničky. Na kůži jim rozložte zbylé šalvějové lístky. Pokapejte je troškou bylinkového másla (něco málo si ponechejte stranou na podávání) a zabalte do pevných balíčků. Pstruhy vložte na plech a dejte je do trouby asi tak na 40 minut. Poté balíčky otevřete a takto je nechte ještě 5 minut dopékat, až jim krásně zezlátne kůžička podle vašich představ. Zatímco máte pstruhy v troubě, připravte si polentovou kaši. 310 ml mléka smíchejte s 250 ml vody a dejte vařit na střední plamen. Jakmile dosáhnete bodu varu, ztlumte plamen na minimum a jednou rukou přisypávejte polentu v tenkém pramínku zatímco druhou pořádně míchejte metličkou nebo spirálou, aby se v kaši neudělaly hrudky. Za neustálého míchání vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu polenty (instatní polentě stačí pár minut, běžná potřebuje několik desítek minut). Jakmile je kaše uvařená (polenta se dokonale rozvařila a při ochutnání necítíte v ústech žádné tvrdší kousky), zjemněte ji dvěma lžícemi másla a dosolte a opepřete podle chuti.7 Když je pstruh pěkně dozlatova vypečený, vyndejte mu z břišní dutiny rozmarýn i citrony, stejně jako lístky z kůže a položte ho na talíř společně s polentovou kaší (tu můžete servírovat buď klasicky, nebo z ní pomocí lžíce vytvarovat velké noky). Nakonec ho pokapejte zbytkem bylinkového másla (možná ho budete muset trošku rozehřát) a podávejte s kouskem citronu.
Poznámka k receptu na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší: Tipy a triky kk receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pstruh-na-salvejo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 10.06.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 vykuchaní pstruzi 80g másla 8 větviček rozmarýnu 30 malých lístků šalvěje 1 oloupaný citron mořská sůl + kousek citronu na podávání na polentovou kaši: 90g polenty 310ml plnotučného mléka 2 lžíce másla barevný pepř mořská sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|