|
Recept na Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě
Recept na Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g hladké mouky, 80 g žitné celozrnné mouky - měla jsem hrubě mletou, 1 vrchovatá lžička drceného kmínu, necelé 2 zarovnané lžičky soli(1 + 3/4), 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 malá lžička cukru, 21 - 25 g čerstvého droždí, zhruba 260 g(ml) vlažné vody - dle potřeby, 1,5 lžíce lněného semínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě
Recept na Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě: Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí. Chvíli necháme až droždí vzejde, přidáme zbytek vody, olej, ocet a zaděláme těsto. Těsto může být trochu volnější, jelikož se pak peče ve formě. Ke konci hnětení přidáme lněné semínko. Těsto necháme vykynout a pak z něho vytvarujeme bochánek a z bochánku vyválíme šišku. Tu dáme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo potřeli olejem. Těsto roztlačíme ke dnu a ke kraji formy, necháme vykynout. Pak vložíme do předehřáté trouby, upečeme, vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce..
Poznámka k receptu na Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě: Formu mám o rozměrech 30 x 11,5 o výšce 8 cm.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 31.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 350 g hladké mouky, 80 g žitné celozrnné mouky - měla jsem hrubě mletou, 1 vrchovatá lžička drceného kmínu, necelé 2 zarovnané lžičky soli(1 + 3/4), 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 malá lžička cukru, 21 - 25 g čerstvého droždí, zhruba 260 g(ml) vlažné vody - dle potřeby, 1,5 lžíce lněného semínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pšenično - žitný chlebík pečený ve formě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|