|
Recept na Pšenično - žitné dalamánky s omládkem
Recept na Pšenično - žitné dalamánky s omládkem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pšenično - žitné dalamánky s omládkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml vody, 8 g droždí, malá lžička Sladěnky, 2 -3 lžičky drceného kmínu, 1,5 lžičky soli, 150 žitné mouky celozrnné jemné, 270 g hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pšenično - žitné dalamánky s omládkem
Recept na Pšenično - žitné dalamánky s omládkem: Z odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, Sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Hotové vytáhneme na stůl, propracujeme, vytvoříme z něj "knedlík", který oválíme v mouce a zvrchu zploštíme. Ostrým nožem nakrájíme díly (měla jsem 6), každý z nich po úhlopříčce hluboko nařízneme a na plechu s pečícím papírem necháme nakynout. Bez potírání je pak upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25min). Dalamánky jsou lehounké a křupavé.
Poznámka k receptu na Pšenično - žitné dalamánky s omládkem: Samozřejmě můžeme vynechat omládek (jen si myslím, že pak dalamánky nebudou tak maximálně nadýchané) - pak vynecháme Sladěnku, přidáme lžičku cukru a zvýšíme dávku droždí - dala bych 15 g..... Další postup už podle receptu. Omládek je pro kynutí hodně důležitý, nechávám s ním kynout téměř všechna těsta na bílé pečivo nebo těsta celozrnná, která hůř kynou. Povídání o něm mám TADY: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... Sladěnku (nebo i Sladovit) koupíte v každé zdravé výživě (vypadá jako tmavý med), stojí kolem 50 Kč a v lednici vydrží opravdu dlouho. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pšenično - žitné dalamánky s omládkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 02.12.2010
- Počet porcí: 6 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 250 ml vody, 8 g droždí, malá lžička Sladěnky, 2 -3 lžičky drceného kmínu, 1,5 lžičky soli, 150 žitné mouky celozrnné jemné, 270 g hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pšenično - žitné dalamánky s omládkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pšenično - žitné dalamánky s omládkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pšenično - žitné dalamánky s omládkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|