|
Recept na Pšeničné rohlíky (pečivo)
Recept na Pšeničné rohlíky (pečivo) je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Pšeničné rohlíky (pečivo) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 100 ml vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 15 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 150 ml vody, 40 g oleje, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 50 g hladké mouky, 300 g pšeničné chlebové mouky (Je možné dělat i bez omládku, vše smísit najednou, program Těsto - v tom případě vynechejte sladěnku a místo ní dejte lžičku cukru navíc.).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pšeničné rohlíky (pečivo)
Recept na Pšeničné rohlíky (pečivo): Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a stejným programem, opět bez předehřevu, necháme umíchat těsto. Program stopneme a těsto necháme v zavřené pekárně asi hodinu vykynout. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8-9 dílků, z každého uděláme bulku a před dalším tvarováním necháme 10 mint odpočinout - s těstem se pak mnohem lépe pracuje, je poddajnější. Můžeme udělat rohlíky (jako na fotce) nebo jakékoliv jiné tvary - bulky, bagety, uzlíky.... Vytvarované pečivo necháme asi 45 minut kynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem, sypneme kmínem - to pro vůni a vložíme upéct do vyhřáté trouby (220°C/15-17 minut, každá trouba peče jinak). Pečivo je možné potřít třeba jen vodou, kmín na něm bude ale málo držet. Jsou nadýchané, lehounké, voňavé a díky tomu, že nejsou jen z hladké mouky, i sytivější než bílé rohlíky.....
Poznámka k receptu na Pšeničné rohlíky (pečivo): Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pšeničné rohlíky (pečivo), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 04.03.2012
- Počet porcí: 8-9
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek 100 ml vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 15 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 150 ml vody, 40 g oleje, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 50 g hladké mouky, 300 g pšeničné chlebové mouky (Je možné dělat i bez omládku, vše smísit najednou, program Těsto - v tom případě vynechejte sladěnku a místo ní dejte lžičku cukru navíc.)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pšeničné rohlíky (pečivo),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pšeničné rohlíky (pečivo) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pšeničné rohlíky (pečivo)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|