|
Recept na Provensálský pekáček
Recept na Provensálský pekáček je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Provensálský pekáček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50g slaniny 1 cibule 1 větší mrkev 1 malá cuketa 2 šunkové párečky červené víno na podlití 1 lžíce olivového oleje čerstvé provensálské bylinky ((tymián, rozmarýn, saturejka, oregano) pepř sůl 100 g dlouhozrnné rýže 4 cherry rajčátka červené víno.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálský pekáček
Recept na Provensálský pekáček: Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev s cuketou a chvíli restujeme, nakonec přidáme na kolečka nakrájené párečky, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvilku dusíme. Směs přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme olej, bylinky a vše důkladně promícháme. Pečeme 20 min. Mezitím si uvaříme rýži. Po 20 minutách přidáme k zelenině na čtvrtiny pokrájená cherry rajčátka spolu s uvařenou rýží. Opět polejeme trochou červeného vína. Pečeme dalších 20 minut, na posledních 5 minut odkryjeme víko. Ihned podáváme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálský pekáček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizalka
- Datum vložení: 08.11.2014
- Počet porcí: pro 2 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 50g slaniny 1 cibule 1 větší mrkev 1 malá cuketa 2 šunkové párečky červené víno na podlití 1 lžíce olivového oleje čerstvé provensálské bylinky ((tymián, rozmarýn, saturejka, oregano) pepř sůl 100 g dlouhozrnné rýže 4 cherry rajčátka červené víno
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálský pekáček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálský pekáček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálský pekáček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|