|
Recept na Provensálský cibulový koláč Pissaladiere
Recept na Provensálský cibulový koláč Pissaladiere je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Provensálský cibulový koláč Pissaladiere budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 a ½ lžičky soli 1 žloutek 3 lžíce vody na náplň: 1 kg cibule 2 rajčata 160 g ančovičkových filetů hrst černých oliv 2 stroužky česneku čerstvý tymián nebo 2 lžičky sušeného pepř sůl 4 lžíce olivového oleje máslo olivový olej na pokapání koláče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálský cibulový koláč Pissaladiere
Recept na Provensálský cibulový koláč Pissaladiere: V misce třeme máslo pokojové teploty, až je měkké a krémovité. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj sůl a 3 lžíce vody. Zpracujeme a přidáme žloutek a utřené máslo. Rukama vypracujeme měkké hladké těsto, vytvarujeme ho do koule a zabalíme do pomoučené utěrky. Uložíme nejméně na 2 hodiny do ledničky, ovšem nejlépe přes noc (vydrží 2-3 dny). Před použitím by těsto mělo postupně získat pokojovou teplotu. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a nasekáme na tenká půlkolečka. V dostatečně velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje, přisypeme cibuli a na mírné teplotě ji 15 minut restujeme za občasného promíchání. Neměla by příliš zhnědnout (mohla by zhořknout), ale musí zvláčnět. Poté přidáme tymián, osolíme, opepříme a přidáme spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata. Pomalu dusíme pod pokličkou ještě nejméně 45 minut. Na posledních 10 minut odstraníme pokličku a necháme vypařit všechnu nadbytečnou tekutinu. Směs dosolíme a dopepříme. Nízký pekáč vytřeme máslem, přeneseme na něj vyválený plát těsta a upravíme do požadovaného tvaru. Naneseme cibulovou směs a uhladíme ji. Povrch poklademe ančovičkami, které jsme opláchnutím zbavili přebytečné soli, olivami a pokropíme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C 25-30 minut.
Poznámka k receptu na Provensálský cibulový koláč Pissaladiere: Recept je převzatý z francouzské knihy Škola provensálské kuchyně a v několika ohledech lehce poupravený podle Olivové kuchařky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálský cibulový koláč Pissaladiere, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 29.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 a ½ lžičky soli 1 žloutek 3 lžíce vody na náplň: 1 kg cibule 2 rajčata 160 g ančovičkových filetů hrst černých oliv 2 stroužky česneku čerstvý tymián nebo 2 lžičky sušeného pepř sůl 4 lžíce olivového oleje máslo olivový olej na pokapání koláče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálský cibulový koláč pissaladiere,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálský cibulový koláč Pissaladiere - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálský cibulový koláč Pissaladiere
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|