Recept na Provensálský chléb
Recept na Provensálský chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Provensálský chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hladká mouka 400ml vlažné vody + možná víc, záleží na mouce 1 lžička sušeného droždí 1 lžička cukru 1 lžíce sůl 1 lžíce provensálského koření 1 lžíce kmín 1 lžíce ocet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálský chléb
Recept na Provensálský chléb: Hladkou mouku dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vodě a vlijeme do důlku. Přidáme všechny další ingredience, řádně zpracujeme a necháme cca 1 hodinu kynout. Poté rozdělíme na polovinu a uděláme bochánky (já mám formu) a ještě cca 15 minut necháme opět na moukou vysypaném plechu vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů asi 45 minut. Po upečení potřít slanou vodou.
Poznámka k receptu na Provensálský chléb: je z receptáře pořadu Prostřeno. Peču ho klasicky v troubě i když mám domácí pekárnu, takto je nejlepší:)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálský chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LucieV
- Datum vložení: 10.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1kg hladká mouka 400ml vlažné vody + možná víc, záleží na mouce 1 lžička sušeného droždí 1 lžička cukru 1 lžíce sůl 1 lžíce provensálského koření 1 lžíce kmín 1 lžíce ocet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálský chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálský chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálský chléb
|
|