Recept na Provensálská kuřecí jatýrka
Recept na Provensálská kuřecí jatýrka je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Provensálská kuřecí jatýrka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg kuřecích jater olivový olej (nebo olej z rajčat) 1 menší cibule 3 stroužky česneku provensálské koření (hrstička) sušená rajčata v oleji (asi 10 cherry) sterilovaný hrášek (menší konzervička) černé olivy (10 ks) sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálská kuřecí jatýrka
Recept na Provensálská kuřecí jatýrka: Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji z rajčat (příp. olivovém oleji) orestujeme cibulku na půlkolečka a po chvíli přidáme i česnek na plátky. Přidáme játra a restujeme do světla (asi 10 minut). Pak přidáme sušená rajčata (pokud nemáte cherry, pokrájejte je na menší kousky)a koření. Po dalších asi 5 minutách přidáme sterilovaný hrášek a olivy na poloviny, už jen prohřejeme, podle potřeby osolíme. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Provensálská kuřecí jatýrka: Než mě někdo začne kamenovat za sterilovaný hrášek, musím se přiznat, že ho miluju a jsem schopná ho papkat pořád třeba po kilech, takže ho ráda používám i do receptů. Kdo chce - ať si dá čerstvý nebo mražený:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálská kuřecí jatýrka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 13.09.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1/2 kg kuřecích jater olivový olej (nebo olej z rajčat) 1 menší cibule 3 stroužky česneku provensálské koření (hrstička) sušená rajčata v oleji (asi 10 cherry) sterilovaný hrášek (menší konzervička) černé olivy (10 ks) sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálská kuřecí jatýrka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálská kuřecí jatýrka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálská kuřecí jatýrka
|
|