|
Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Prošívaná celozrnná dýňová buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek ≡ 250 ml ۞ 1 dýně (v průměru do 15 cm) ۞ 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky ۞ půl hrnku polohrubé mouky ۞ 1 sáček vanilkového pudinkového prášku ۞ 1 hrnek cukru krupice ۞ 2 vanilkové cukry ۞ půl hrnku oleje ۞ 5 vajec ۞ 1 lžička kypřícího prášku do pečiva ۞ 2 lžičky jedlé sody ۞ 1 tvaroh ve vaničce (tučný) ۞ 2 lžíce moučkového cukru ۞ 3 lžíce mléka ۞ 3 lžíce rumu ۞ 2 lžíce rozinek ۞ 1 lžička citronové šťávy ۞ nastrouhaná kůra z půlky citronu ۞ sůl ۞ pár kapek olivového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta: Nejprve si připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do lednice. Z dýně odstraníme jádřince, odkrájíme tuhou slupku. Dužinu pokrájíme na kostky a dáme do vroucí vody se špetkou soli a olivovým olejem povařit, dokud kostky nezměknou (dle velikosti kostek 5-10 minut). Slijeme vodu, část kostek dáme stranou a pokrájíme ješte na drobnější, které později dáme do těsta (není nutné). Zbytek ponorným mixérem romixujeme na kaši a necháme vychladnout. V misce si smícháme mouky, zbylou půlku vanilkového pudinku, citronovou kůru, kypřící prášek a sodu. 4 vejce šleháme s krystalovým cukrem, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého šlehání pomalinku přiléváme olej, po něm rum a citonovou šťávu. Nakonec zašleháme i vychladlou dýňovou kaši. Vařečkou vmícháme dýňové kostičky a rozinky a jako poslední sypkou směs z muk. Větší plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj těsto. Tvarohovou směs dáme do sáčku, ustřihneme rožek a „cikcak” postříkáme na těsto. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180ºC. Pokud po vpichu špejlí do těsta na špejli neulpí žádné těsto, je upečeno.
Poznámka k receptu na Prošívaná celozrnná dýňová buchta: Rozinky se mohou na nějakou dobu naložit do rumu. Pro ještě o něco zdravější variantu lze tučný tvaroh zaměnit za polotučný nebo nízkotučný. Buchta není žádná suchotina. :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prošívaná celozrnná dýňová buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sardinka (Kristýna)
- Datum vložení: 14.01.2012
- Počet porcí: 1 větší plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 1 hrnek ≡ 250 ml ۞ 1 dýně (v průměru do 15 cm) ۞ 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky ۞ půl hrnku polohrubé mouky ۞ 1 sáček vanilkového pudinkového prášku ۞ 1 hrnek cukru krupice ۞ 2 vanilkové cukry ۞ půl hrnku oleje ۞ 5 vajec ۞ 1 lžička kypřícího prášku do pečiva ۞ 2 lžičky jedlé sody ۞ 1 tvaroh ve vaničce (tučný) ۞ 2 lžíce moučkového cukru ۞ 3 lžíce mléka ۞ 3 lžíce rumu ۞ 2 lžíce rozinek ۞ 1 lžička citronové šťávy ۞ nastrouhaná kůra z půlky citronu ۞ sůl ۞ pár kapek olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prošívaná celozrnná dýňová buchta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prošívaná celozrnná dýňová buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prošívaná celozrnná dýňová buchta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|