RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta, recepty Prošívaná celozrnná dýňová buchta, Prošívaná, celozrnná, dýňová, buchta


Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta

Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Prošívaná celozrnná dýňová buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 hrnek ≡ 250 ml ۞ 1 dýně (v průměru do 15 cm) ۞ 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky ۞ půl hrnku polohrubé mouky ۞ 1 sáček vanilkového pudinkového prášku ۞ 1 hrnek cukru krupice ۞ 2 vanilkové cukry ۞ půl hrnku oleje ۞ 5 vajec ۞ 1 lžička kypřícího prášku do pečiva ۞ 2 lžičky jedlé sody ۞ 1 tvaroh ve vaničce (tučný) ۞ 2 lžíce moučkového cukru ۞ 3 lžíce mléka ۞ 3 lžíce rumu ۞ 2 lžíce rozinek ۞ 1 lžička citronové šťávy ۞ nastrouhaná kůra z půlky citronu ۞ sůl ۞ pár kapek olivového oleje.

Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Zvětšit obrázek

Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta

Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta:
Nejprve si připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do lednice. Z dýně odstraníme jádřince, odkrájíme tuhou slupku. Dužinu pokrájíme na kostky a dáme do vroucí vody se špetkou soli a olivovým olejem povařit, dokud kostky nezměknou (dle velikosti kostek 5-10 minut). Slijeme vodu, část kostek dáme stranou a pokrájíme ješte na drobnější, které později dáme do těsta (není nutné). Zbytek ponorným mixérem romixujeme na kaši a necháme vychladnout. V misce si smícháme mouky, zbylou půlku vanilkového pudinku, citronovou kůru, kypřící prášek a sodu. 4 vejce šleháme s krystalovým cukrem, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého šlehání pomalinku přiléváme olej, po něm rum a citonovou šťávu. Nakonec zašleháme i vychladlou dýňovou kaši. Vařečkou vmícháme dýňové kostičky a rozinky a jako poslední sypkou směs z muk. Větší plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj těsto. Tvarohovou směs dáme do sáčku, ustřihneme rožek a „cikcak” postříkáme na těsto. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180ºC. Pokud po vpichu špejlí do těsta na špejli neulpí žádné těsto, je upečeno.

Poznámka k receptu na Prošívaná celozrnná dýňová buchta:
Rozinky se mohou na nějakou dobu naložit do rumu. Pro ještě o něco zdravější variantu lze tučný tvaroh zaměnit za polotučný nebo nízkotučný. Buchta není žádná suchotina. :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prošívaná celozrnná dýňová buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: sardinka (Kristýna)
  • Datum vložení: 14.01.2012
  • Počet porcí: 1 větší plech
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 1 hrnek ≡ 250 ml ۞ 1 dýně (v průměru do 15 cm) ۞ 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky ۞ půl hrnku polohrubé mouky ۞ 1 sáček vanilkového pudinkového prášku ۞ 1 hrnek cukru krupice ۞ 2 vanilkové cukry ۞ půl hrnku oleje ۞ 5 vajec ۞ 1 lžička kypřícího prášku do pečiva ۞ 2 lžičky jedlé sody ۞ 1 tvaroh ve vaničce (tučný) ۞ 2 lžíce moučkového cukru ۞ 3 lžíce mléka ۞ 3 lžíce rumu ۞ 2 lžíce rozinek ۞ 1 lžička citronové šťávy ۞ nastrouhaná kůra z půlky citronu ۞ sůl ۞ pár kapek olivového oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prošívaná celozrnná dýňová buchta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prošívaná celozrnná dýňová buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prošívaná celozrnná dýňová buchta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist