Recept na Propíchnutý palec marinovaný až po grilování
Recept na Propíchnutý palec marinovaný až po grilování je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Propíchnutý palec marinovaný až po grilování budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250g vepřových palců sůl pepř Na marinádu: 2PL olivového oleje 1PL octu balsamiko nebo červeného vinného 1KL celého římského kmínu 1 malá chilli paprička 1KL drceného pepře ( použila jsem " pařížský pepř" od Antonína) svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky 1KL tymiánových lístků sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Propíchnutý palec marinovaný až po grilování
Recept na Propíchnutý palec marinovaný až po grilování: Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten. Maso nakrájíme na silnější plátky,cca 3cm, a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.
Poznámka k receptu na Propíchnutý palec marinovaný až po grilování: Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu :-) Omáčku ( marinádu) lze použít i na hovězí steak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Propíchnutý palec marinovaný až po grilování, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 13.12.2013
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 250g vepřových palců sůl pepř Na marinádu: 2PL olivového oleje 1PL octu balsamiko nebo červeného vinného 1KL celého římského kmínu 1 malá chilli paprička 1KL drceného pepře ( použila jsem " pařížský pepř" od Antonína) svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky 1KL tymiánových lístků sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na propíchnutý palec marinovaný až po grilování,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Propíchnutý palec marinovaný až po grilování - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Propíchnutý palec marinovaný až po grilování
|
|