|
Recept na Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
Recept na Přírodní žampiony s jogurtovým dipem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Přírodní žampiony s jogurtovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
větší tvrdé uzavřené žampiony i s nožkou 250 ml oleje bílý jogurt ½ menší cibulky 1 sladkokyselý okurek trochu soli a mletého pepře.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
Recept na Přírodní žampiony s jogurtovým dipem: Čerstvé, tvrdé žampiony o průměru asi 8cm si sloupneme, nožku ponecháme, jen ji trochu zařízneme, aby na řezu nebyla okoralá. Do hlubšího kastrůlku dáme rozehřát olej, plamen ubereme na minimum, vložíme žampiony a smažíme po 5 minutách z každé strany do hezké zlatavé barvy. Mezitím si na droboučko nakrájíme očistěnou cibulku, sladkokyselou okurku a vše smícháme s bílým jogurtem. Dochutíme solí a pepřem. Osmažené žampiony dáme na ubrousek odsát od tuku, klademe na talíř, přidáme dip a nějakou čerstvou zeleninku a můžeme podávat. Jako příloha se hodí pečivo, ale můžou být i uvařené brambory posypané čerstvou nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu na Přírodní žampiony s jogurtovým dipem: Takto připravené žampiony jsou krásně šťavnaté a velice chutné. Dělala jsem si porci jen pro sebe ze dvou větších žampionů. Na dip jsem použila i zbytek francouzského dressingu (2PL), který jsem smíchala se 4 PL bílého jogurtu. Pokud máte načatou tatarskou omáčku nebo majolku, můžete trošku do jogurtu přidat, ale nemusí být.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Přírodní žampiony s jogurtovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: větší tvrdé uzavřené žampiony i s nožkou 250 ml oleje bílý jogurt ½ menší cibulky 1 sladkokyselý okurek trochu soli a mletého pepře
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na přírodní žampiony s jogurtovým dipem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Přírodní žampiony s jogurtovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Přírodní žampiony s jogurtovým dipem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|