|
Recept na Přírodní vepřová kýta
Recept na Přírodní vepřová kýta je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Přírodní vepřová kýta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřová kýta sůl - nejlépe praganda, kdo nepoužívá možno i sůl obyčejná pepř - čerstvě mletý z mlýnku cibule olej sýr eidam.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Přírodní vepřová kýta
Recept na Přírodní vepřová kýta: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme. Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý...na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až zpracujeme všechny suroviny. Misku či hrnec uzavřeme, dáme do lednice uležet minimálně na dva dny, naložené vydrží i déle. Je dobré maso během odpočívání v lednici přeskládat. Samotná příprava před podáváním je skutečně minutková. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky masa spolu s cibulí po obou stranách. Pod pokličku ještě přidám na 1-2 min. na maso plátky sýra eidam. Podáváme s hranolky, s bramborem vařeným či opečeným nebo jen tak s chlebem. Maso je velmi rychle hotové, právě díky patřičnému odležení.
Poznámka k receptu na Přírodní vepřová kýta: Tak tohle mi uniklo, pěkný, lehký recept, dělávám takhle masíčka na spoustu způsobů. Ráda si je naložím někdy v týdnu a pak je to opravdu jen minutková záležitost a oběd je na stole. Bodík
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Přírodní vepřová kýta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cardanka (Jana)
- Datum vložení: 01.03.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: vepřová kýta sůl - nejlépe praganda, kdo nepoužívá možno i sůl obyčejná pepř - čerstvě mletý z mlýnku cibule olej sýr eidam
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na přírodní vepřová kýta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Přírodní vepřová kýta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Přírodní vepřová kýta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|