RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory, recepty Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory, Přírodní, drůbeží, na, cibuli, s


Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory

Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže 300 g gazdovské slaniny 6-10 velkých stroužků česneku 6 velkých cibulí sůl,pepř,mletá pálivá paprika na přílohu: brambory dvoucentimetrový plátek másla 1 velká cibule 2 pl oleje.

Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Zvětšit obrázek

Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory

Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory:
Zapneme si na rozehřátí troubu a připravíme zapékací mísu s víkem, pokud nemáme tak pekáček a alobal na přikrytí. Maso opláchneme a po obou stranách mírně osolíme a lehce poprášíme paprikou. Pokud máme slaninu s kůží, tu odřízneme a slaninu nakrájíme na širší plátky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek nakrájíme na hrubší plátky, cibuli nakrájíme na široká půlkolečka a pouze cibuli vložíme do připravené zapékací mísy. Nakrájenou slaninu dáme do rozehřátého hlubšího rendlíku osmahnout na 4minuty, pak přidáme plátky česneku, zamícháme a 2minuty orestujeme. Takto orestovanou směsku vlijeme do mísy s cibulí, mírně opepříme, osolíme zarovnanou kávovou lžičkou soli a důkladně promícháme. Nahoru rozložíme připravené maso, trošku ho vtlačíme do cibulové směsi, přiklopíme víkem(alobalem)a v předehřáté troubě pečeme na 3/4výkon 30mintu. Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a odkryté maso necháme 20minut dopéct. Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory, do scezených přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji v hlubším kastrůlku osmažíme dozlatova. Na velký plýtký talíř naservírujeme kopečky brambor, ozdobíme osmaženou cibulkou, přidáme upečené maso s cibulovou šťávou a můžeme podávat. Já jsem ještě pro barvičku trošku posypala čerstvým najemno nakrájeným pórkem.

Poznámka k receptu na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory:
Takto připravené maso je velice jemné,šťavnaté a chutné. Podlévat při pečení není třeba, velké množství cibule pustí dostatečné množství tekutiny. Maso si můžeme před pečením okořenit kořením,které máme rádi, nebo stačí jen osolit a mírně opepřit.Slaninu můžeme použít libovolnou, pokud žádnou nemáme, nahradíme pikantnější klobáskou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 18.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže 300 g gazdovské slaniny 6-10 velkých stroužků česneku 6 velkých cibulí sůl,pepř,mletá pálivá paprika na přílohu: brambory dvoucentimetrový plátek másla 1 velká cibule 2 pl oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist