|
Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže 300 g gazdovské slaniny 6-10 velkých stroužků česneku 6 velkých cibulí sůl,pepř,mletá pálivá paprika na přílohu: brambory dvoucentimetrový plátek másla 1 velká cibule 2 pl oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Recept na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory: Zapneme si na rozehřátí troubu a připravíme zapékací mísu s víkem, pokud nemáme tak pekáček a alobal na přikrytí. Maso opláchneme a po obou stranách mírně osolíme a lehce poprášíme paprikou. Pokud máme slaninu s kůží, tu odřízneme a slaninu nakrájíme na širší plátky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek nakrájíme na hrubší plátky, cibuli nakrájíme na široká půlkolečka a pouze cibuli vložíme do připravené zapékací mísy. Nakrájenou slaninu dáme do rozehřátého hlubšího rendlíku osmahnout na 4minuty, pak přidáme plátky česneku, zamícháme a 2minuty orestujeme. Takto orestovanou směsku vlijeme do mísy s cibulí, mírně opepříme, osolíme zarovnanou kávovou lžičkou soli a důkladně promícháme. Nahoru rozložíme připravené maso, trošku ho vtlačíme do cibulové směsi, přiklopíme víkem(alobalem)a v předehřáté troubě pečeme na 3/4výkon 30mintu. Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a odkryté maso necháme 20minut dopéct. Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory, do scezených přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji v hlubším kastrůlku osmažíme dozlatova. Na velký plýtký talíř naservírujeme kopečky brambor, ozdobíme osmaženou cibulkou, přidáme upečené maso s cibulovou šťávou a můžeme podávat. Já jsem ještě pro barvičku trošku posypala čerstvým najemno nakrájeným pórkem.
Poznámka k receptu na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory: Takto připravené maso je velice jemné,šťavnaté a chutné. Podlévat při pečení není třeba, velké množství cibule pustí dostatečné množství tekutiny. Maso si můžeme před pečením okořenit kořením,které máme rádi, nebo stačí jen osolit a mírně opepřit.Slaninu můžeme použít libovolnou, pokud žádnou nemáme, nahradíme pikantnější klobáskou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 18.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže 300 g gazdovské slaniny 6-10 velkých stroužků česneku 6 velkých cibulí sůl,pepř,mletá pálivá paprika na přílohu: brambory dvoucentimetrový plátek másla 1 velká cibule 2 pl oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|