|
Recept na Princezna
Recept na Princezna je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Princezna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus: 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, hrneček cukru, hrneček polohrubé mouky, 5 vajec, vanilkový cukr, kypřící prášek Na krém: malinový či jahodový, vanilkový, čokoládový puding, máslo, moučkový cukr Na ozdobu: strouhaný kokos, stříbrné perličky, mandlová hmota, plastovou panenku, čokoládová řýže na posyp Další suroviny: marmeládu, kompotované ovoce ( nejvhodnější jsou půlené meruňky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Princezna
Recept na Princezna: Ušehané bílky s vanilkovým cukrem dáme do chladu. Žloutky s moukou, cukrem, vodou a olejem ušleháme. Poté přidáme sníh z bílků a kypřící prášek. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předem nahřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut. Upečený korpus necháme vystydnout. Mezitím co se peče korpus si připravíme krémy. Uvaříme pudingy, které necháme vychladnout. Když jsou pudingy vychladlé rozšleháme je s máslem a moučkovým cukrem, který přidáváme podle své chuti. Hotové krémy dáme do lednice ztuhnout. Vystydlý korpus rozřízneme na půl a pomažeme marmeládou. Na marmeládu dáme meruňky na které naklademe cca 1cm krém z čokoládového puningu. Pak rozpůlený korpus opět zcelýme.A začneme zdobit. Celý korpus namažeme vanilkovým krémem. Strany korpusu posypeme strouhaným kokosem. Jahodovým krémem ozdobíme okraje dortu. do prostřed děláme pusinky vedoucí směr na horu. V půli zasadíme do krému plastovou panenku bez nohou. Doděláme krémem šaty. Dort okolo panenky posypeme čokoládovou rýží, kterou též můžeme ozdobit i šaty. Z mandlovky uděláme růžičky a lísty, kterými pak dort ozdobíme.
Poznámka k receptu na Princezna: + to je nádhera
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Princezna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jheeej (Ivča)
- Datum vložení: 27.04.2011
- Počet porcí: cca 10 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na korpus: 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, hrneček cukru, hrneček polohrubé mouky, 5 vajec, vanilkový cukr, kypřící prášek Na krém: malinový či jahodový, vanilkový, čokoládový puding, máslo, moučkový cukr Na ozdobu: strouhaný kokos, stříbrné perličky, mandlová hmota, plastovou panenku, čokoládová řýže na posyp Další suroviny: marmeládu, kompotované ovoce ( nejvhodnější jsou půlené meruňky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na princezna,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Princezna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Princezna
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|