|
Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g jelítkového prejtu s kroupama/polotovar ve střevě na tlačenku 2 lžíce vepřového sádla 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků 1 menší nadrobno nakrájená cibule ¼ lžičky mletého muškátového oříšku 1 lžička sušené majoránky sůl a mletý pepř na dochucení dále budeme potřebovat 640 g sterilovaného zelí/1 velká sklenice 200 ml vody 1 lžíce sádla 1 menší nadrobno nakrájená cibule 1 lžíce hladké mouky sůl na dochucení na osobu 2-3 brambory.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem: Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a necháme chvíli zchladnout. Poté zalijeme 100ml studené vody, promícháme a do vzniklé zásmažkové“kaše“přidáme zelí i s nálevem. Znova promícháme a přikryté pokličkou dusíme na slabém plameni 20minut. Během dušení občas promícháme a podléváme vodou. Než budeme mít zelí měkké, dáme do vařící, osolené vody vařit oloupané, na polovinu překrojené brambory. Na osobu počítáme 2a1/2kusů střední velikosti. Po 20minutách ostrým nožem, nebo vidličkou vyzkoušíme, jsou-li brambory měkké. Jestli ano, vodu scedíme. Mezitím si přichystáme prejt. Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme škvarky. Až začnou malinko pouštět tuk, přidáme cibuli, promícháme a cca 3minuty smažíme. Dále přidáme nakrájený prejt, podlijeme 2lžícemi vody a za občasného míchání ode dna necháme slabým varem prejt rozpustit. Pak přidáme všechno koření, znova promícháme a ještě 5minut podusíme. Podle chuti přisolíme(prejt je mírně nasládlé chuti) a podáváme společně se zelím a bramborem.
Poznámka k receptu na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem: Někdy, když je více času, tak takto podušený prejt dávám ještě na 20minut zapéct v sádlem vymazaném pekáčku do předehřáté trouby. Zapečený prejt pak má hezky křupavou kůrčičku. Pokud se nám nechce dělat zelí, stačí nějaký dobrý, zeleninový salát. Můžeme také podávat s kyselým okurkem a chlebem. Já k prejtu dělávám zavařené cuketové zelíhttp://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-zel...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.04.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 600 g jelítkového prejtu s kroupama/polotovar ve střevě na tlačenku 2 lžíce vepřového sádla 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků 1 menší nadrobno nakrájená cibule ¼ lžičky mletého muškátového oříšku 1 lžička sušené majoránky sůl a mletý pepř na dochucení dále budeme potřebovat 640 g sterilovaného zelí/1 velká sklenice 200 ml vody 1 lžíce sádla 1 menší nadrobno nakrájená cibule 1 lžíce hladké mouky sůl na dochucení na osobu 2-3 brambory
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prejt na škvarkách,se zelím a bramborem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|