|
Recept na Pražské koláče od Terezky
Recept na Pražské koláče od Terezky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Pražské koláče od Terezky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 10 dkg cukru, 2 žloutky, 1/4 l mléka, 5dkg droždí, 1,5 dcl oleje. Drobenka: máslo, cukr, hrubá mouka, vanil.cukr, přidáme skořici Žloutkový krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 1 tvaroh, 1 smetana ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pražské koláče od Terezky
Recept na Pražské koláče od Terezky: Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý kvásek, olej a zbytek mléka. Důkladně propracujeme a necháme těsto vykynout. Žloutkový krém: Uvařit pudink z mléka, pudinků a cukru. Po vychladnutí stáhnout škraloup, vyšlehat s 1 tvarohem a smetanou. Po vykynutí těsta tvoříme asi 8mi dekové bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem po 6 kusech na plech, aby se neslepily a necháme ještě 15 minut kynout. Potom je lehce rukou zploštíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova. Po vychladnutí koláče rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Přiklopíme, pocukrujeme a podáváme.
Poznámka k receptu na Pražské koláče od Terezky: Recept mám z Top receptů od Iruny, jen jsem si ho trošku pozměnila
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pražské koláče od Terezky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Teryshek (Tereza)
- Datum vložení: 29.08.2013
- Počet porcí: 15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 10 dkg cukru, 2 žloutky, 1/4 l mléka, 5dkg droždí, 1,5 dcl oleje. Drobenka: máslo, cukr, hrubá mouka, vanil.cukr, přidáme skořici Žloutkový krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 1 tvaroh, 1 smetana ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pražské koláče od terezky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pražské koláče od Terezky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pražské koláče od Terezky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|