|
Recept na Pražské koláče
Recept na Pražské koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Pražské koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 10 dkg cukru, 2 žloutky, 1/4 l mléka, 5dkg droždí, 1,5 dcl oleje. Drobenka: máslo, cukr, hrubá mouka, vanil.cukr. 1/3 odebrat a do ní přidat skořici. Žloutkový krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 1 máslo, rum.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pražské koláče
Recept na Pražské koláče: Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý kvásek, olej a zbytek mléka. Důkladně propracujeme a necháme těsto vykynout. Žloutkový krém: Uvařit pudink z mléka, pudinků a cukru. Po vychladnutí stáhnout škraloup, vyšlehat s 1 máslem a rumem(rum jen pro chuť a vůni) Po vykynutí těsta tvoříme asi 8mi dekové bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem po 6 kusech na plech, aby se neslepily a necháme ještě 15 minut kynout. Potom je lehce rukou zploštíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme uprostřed skořicovou drobenkou a okolo světlou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova. Po vychladnutí koláče rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Přiklopíme, pocukrujeme a podáváme.
Poznámka k receptu na Pražské koláče: Recept mám od vnučky-cukrářky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pražské koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iruna (Irena Buřičová)
- Datum vložení: 24.05.2010
- Počet porcí: 16 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 10 dkg cukru, 2 žloutky, 1/4 l mléka, 5dkg droždí, 1,5 dcl oleje. Drobenka: máslo, cukr, hrubá mouka, vanil.cukr. 1/3 odebrat a do ní přidat skořici. Žloutkový krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru, 1 máslo, rum
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pražské koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pražské koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pražské koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|