|
Recept na Pravěký perník
Recept na Pravěký perník je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Pravěký perník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hl mouky (pokud chcete, aby byl opravdu jako v pravěku, tak nějakou hrubší), cca 5 pl medu, 5 čl pepře pokud chcete perník sladší, přidejte cukr pokud je medu málo, přidejte trochu vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pravěký perník
Recept na Pravěký perník: Mouku prosijte do mísy nebo na vál, uprostřed udělejte důlek a vlijte med. Vypracujte tuhé těsto a potom zapracujte pepř. Z těsta udělejte placky a dejte je na vymazaný plech péct při 200st. do zlatohněda.
Poznámka k receptu na Pravěký perník: Perníku se říkalo peprník kvůli složení s pepřem. Perník je starší než chléb, ještě nějaký pátek trvalo než se přišlo na primitivní chleba "mouka, voda, sůl". Nynější složení mu dali Pražští caletníci. (perník je staročesky calt)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravěký perník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle velikosti placek
- Datum vložení: 01.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 500g hl mouky (pokud chcete, aby byl opravdu jako v pravěku, tak nějakou hrubší), cca 5 pl medu, 5 čl pepře pokud chcete perník sladší, přidejte cukr pokud je medu málo, přidejte trochu vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravěký perník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravěký perník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravěký perník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|