|
Recept na Pravé italské tiramisu
Recept na Pravé italské tiramisu je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Pravé italské tiramisu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 PL cukru krupice 5 vajec (bílky, žloutky zvlášť) 2 kelímky Mascarpone (á 0,25 kg) 2x malý panák Amaretto espresso doppio 1 pytlík italských "piškotů" Savoiardi nebo cukrářských piškotů kvalitní kakao (např. holandského typu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pravé italské tiramisu
Recept na Pravé italské tiramisu: Mascarpone vyděláme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků přidáme cukru a ušleháme do pěny. Poté si z bílků připravíme sníh. Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a poté opatrně přimícháme sníh z bílků. Připravíme si espresso doppio z kvalitní kávy (doppio = dvojité presso --> cca 60 ml kávy). Do kávy přilejeme panáky Amaretta. Piškoty namáčíme do kávy a sládáme do misky. Vrstva piškotů, vrstva krému, vrstva piškotů,... Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem. Připravujeme předem. Nejlépe večer a podáváme druhý den.
Poznámka k receptu na Pravé italské tiramisu: Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť než, když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom. Já dělám 6 pudingových mističek - 6 porcí. Přijde mi to praktičtější, každý dostane svou mističku a pak má smůlu :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravé italské tiramisu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: happy.lenulka (Lenka Macháčková)
- Datum vložení: 08.06.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 5 PL cukru krupice 5 vajec (bílky, žloutky zvlášť) 2 kelímky Mascarpone (á 0,25 kg) 2x malý panák Amaretto espresso doppio 1 pytlík italských "piškotů" Savoiardi nebo cukrářských piškotů kvalitní kakao (např. holandského typu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravé italské tiramisu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravé italské tiramisu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravé italské tiramisu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|