|
Recept na Pravá francouzská brioška
Recept na Pravá francouzská brioška je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pravá francouzská brioška budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
66Og mouky (dávám 500g hladké, zbytek polohrubé) 8 vajíček 16g soli 70g cukru krupice 17g suchého droždí 440g másla pokojové teploty 70ml teplé vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pravá francouzská brioška
Recept na Pravá francouzská brioška: Těsto je nejlepší připravovat v kuch.robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom přidáváme vejce, mícháme na nízkou rychlost (v pekárně pochopitelně nelze ovlivnit), až jsou vajíčka zapracovaná, přidáme cukr a sůl. Dále přidáme droždí a vodu a necháme spojit. Pak pomalu po lžících přidáváme měkké máslo (ne roztopené!) a necháme opět zapracovat a hnětat klidně půl hodiny. Těsto přendáme do čisté mísy (je lepivé, raději stěrkou), zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu. Poté si pomoučíme ruce a stlačíme těsto v míse. Opět zakryjeme (folií) a dáme do ledničky nejlépe přes noc. Druhý den z těsta vytvoříme briošky požadovaných tvarů - jde to dobře, je potřeba namáčet kousky těsta v mouce. Já dělám šest malých kuliček do formy na ramekin(malé mističky) a jeden bochník do formy na chlebíček. Takto připravené opět zakryjeme a necháme v teple 2 hodiny kynout. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů, briošky opatrně povlažíme směsí žloutku a mléka a dáme péct. Malé pečivo je hotové za cca 15 minut, bochník za 25. Hotové vyklopíme z forem, necháme zchládnout a podáváme.
Poznámka k receptu na Pravá francouzská brioška: Kdo briošku znáte, budete s výsledkem určitě spokojeni - chuť i struktura jsou opravdu autentické :) Takto připravená brioška je spíše slaná, pro sladkou variantu snižte množství soli a dejte dvakrát tolik cukru. Zdroj: videojug.com
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravá francouzská brioška, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lovie
- Datum vložení: 07.10.2011
- Počet porcí: 1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 66Og mouky (dávám 500g hladké, zbytek polohrubé) 8 vajíček 16g soli 70g cukru krupice 17g suchého droždí 440g másla pokojové teploty 70ml teplé vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravá francouzská brioška,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravá francouzská brioška - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravá francouzská brioška
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|