RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pravá francouzská brioška

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pravá francouzská brioška, recepty Pravá francouzská brioška, Pravá, francouzská, brioška


Recept na Pravá francouzská brioška

Recept na Pravá francouzská brioška je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Pravá francouzská brioška budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
66Og mouky (dávám 500g hladké, zbytek polohrubé) 8 vajíček 16g soli 70g cukru krupice 17g suchého droždí 440g másla pokojové teploty 70ml teplé vody.

Pravá francouzská brioška
Zvětšit obrázek

Recept na Pravá francouzská brioška

Recept na Pravá francouzská brioška:
Těsto je nejlepší připravovat v kuch.robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom přidáváme vejce, mícháme na nízkou rychlost (v pekárně pochopitelně nelze ovlivnit), až jsou vajíčka zapracovaná, přidáme cukr a sůl. Dále přidáme droždí a vodu a necháme spojit. Pak pomalu po lžících přidáváme měkké máslo (ne roztopené!) a necháme opět zapracovat a hnětat klidně půl hodiny. Těsto přendáme do čisté mísy (je lepivé, raději stěrkou), zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu. Poté si pomoučíme ruce a stlačíme těsto v míse. Opět zakryjeme (folií) a dáme do ledničky nejlépe přes noc. Druhý den z těsta vytvoříme briošky požadovaných tvarů - jde to dobře, je potřeba namáčet kousky těsta v mouce. Já dělám šest malých kuliček do formy na ramekin(malé mističky) a jeden bochník do formy na chlebíček. Takto připravené opět zakryjeme a necháme v teple 2 hodiny kynout. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů, briošky opatrně povlažíme směsí žloutku a mléka a dáme péct. Malé pečivo je hotové za cca 15 minut, bochník za 25. Hotové vyklopíme z forem, necháme zchládnout a podáváme.

Poznámka k receptu na Pravá francouzská brioška:
Kdo briošku znáte, budete s výsledkem určitě spokojeni - chuť i struktura jsou opravdu autentické :) Takto připravená brioška je spíše slaná, pro sladkou variantu snižte množství soli a dejte dvakrát tolik cukru. Zdroj: videojug.com

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravá francouzská brioška, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: lovie
  • Datum vložení: 07.10.2011
  • Počet porcí: 1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 66Og mouky (dávám 500g hladké, zbytek polohrubé) 8 vajíček 16g soli 70g cukru krupice 17g suchého droždí 440g másla pokojové teploty 70ml teplé vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravá francouzská brioška, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravá francouzská brioška - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravá francouzská brioška

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist