|
Recept na Povidlové knedlíky - pripečené blbouny
Recept na Povidlové knedlíky - pripečené blbouny je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Povidlové knedlíky - pripečené blbouny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 2 čL kryšt.cukru, 1 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie olej na plnenie: povidla na posypanie: mak + prášk.cukor alebo iné na poliatie: roztopené maslo (nemusí byť).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Povidlové knedlíky - pripečené blbouny
Recept na Povidlové knedlíky - pripečené blbouny: Zamiesime cesto na knedle a prikryté necháme vykysnúť cca 3/4 hodiny. Cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce alebo vykrojíme kolesá. Na každý kúsok cesta dáme primerané množstvo hustého lekváru a zabalíme ich ako batôžky, prikryjeme utierkou a necháme dokysnúť ešte 1/2 hodinku. Do panvice dáme rozohriať 2 PL oleja, vložíme batôžky a necháme ich zospodu pripiecť. Potom prilejeme asi 1 -1,2 dl vody a prikryjeme pokrievkou. Po cca 10 - 12 min. môžeme vybrať. Poprepichujeme ich kvôli uniknutiu pary. Na tanieri posypeme a polejeme maslom.
Poznámka k receptu na Povidlové knedlíky - pripečené blbouny: fotopostup možno pozrieť na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/02/parene-buch...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidlové knedlíky - pripečené blbouny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nigina
- Datum vložení: 06.04.2014
- Počet porcí: 12 - 14 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 2 čL kryšt.cukru, 1 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie olej na plnenie: povidla na posypanie: mak + prášk.cukor alebo iné na poliatie: roztopené maslo (nemusí byť)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidlové knedlíky - pripečené blbouny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidlové knedlíky - pripečené blbouny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidlové knedlíky - pripečené blbouny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|