RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Povidlová buchta kynutá

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Povidlová buchta kynutá, recepty Povidlová buchta kynutá, Povidlová, buchta, kynutá


Recept na Povidlová buchta kynutá

Recept na Povidlová buchta kynutá je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Povidlová buchta kynutá budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hladké mouky 200g cukr krupičky 100g rozpuštěného másla 4 žloutky 60g droždí špetka soli 500ml mléka povidla dle potřeby, tak kelímek a půl (velký) olej na vymazání pekáče a buchet.

Povidlová buchta kynutá
Zvětšit obrázek

Recept na Povidlová buchta kynutá

Recept na Povidlová buchta kynutá:
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky :-D ). Poté přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a žloutky. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu a půl vykynout. Tvoříme placky silné tak 1,5cm. Na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky. Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme těsně vedle sebe. Každou potřeme zvlášť olejem, aby se neslepily. Ještě necháme chvilku v pekáči kynout. Upečeme dozlatova, tak na 180°C cca 20-25 min. Po vychladnutí pocukrujeme.

Poznámka k receptu na Povidlová buchta kynutá:
Náplně mužete dát i tvarohové, makové a pod. Dle chuti.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidlová buchta kynutá, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: wendy888 (Veronika)
  • Datum vložení: 23.07.2013
  • Počet porcí: cca 2 pekáče
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 1 kg hladké mouky 200g cukr krupičky 100g rozpuštěného másla 4 žloutky 60g droždí špetka soli 500ml mléka povidla dle potřeby, tak kelímek a půl (velký) olej na vymazání pekáče a buchet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidlová buchta kynutá, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidlová buchta kynutá - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidlová buchta kynutá

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist