|
Recept na Povidlová buchta kynutá
Recept na Povidlová buchta kynutá je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Povidlová buchta kynutá budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladké mouky 200g cukr krupičky 100g rozpuštěného másla 4 žloutky 60g droždí špetka soli 500ml mléka povidla dle potřeby, tak kelímek a půl (velký) olej na vymazání pekáče a buchet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Povidlová buchta kynutá
Recept na Povidlová buchta kynutá: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky :-D ). Poté přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a žloutky. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu a půl vykynout. Tvoříme placky silné tak 1,5cm. Na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky. Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme těsně vedle sebe. Každou potřeme zvlášť olejem, aby se neslepily. Ještě necháme chvilku v pekáči kynout. Upečeme dozlatova, tak na 180°C cca 20-25 min. Po vychladnutí pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Povidlová buchta kynutá: Náplně mužete dát i tvarohové, makové a pod. Dle chuti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidlová buchta kynutá, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: wendy888 (Veronika)
- Datum vložení: 23.07.2013
- Počet porcí: cca 2 pekáče
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1 kg hladké mouky 200g cukr krupičky 100g rozpuštěného másla 4 žloutky 60g droždí špetka soli 500ml mléka povidla dle potřeby, tak kelímek a půl (velký) olej na vymazání pekáče a buchet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidlová buchta kynutá,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidlová buchta kynutá - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidlová buchta kynutá
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|