|
Recept na Povidloň
Recept na Povidloň je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Povidloň budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml vody 50 g másla špetka soli 100 g hladké mouky 2 velká vejce 1 vanička polotučného tvarohu 20 g domácího vanilkového cukru 200 ml smetany ke šlehání 1 sáček ztužovače šlehačky 125 g povidel 30 ml rumu tuzemáku moučkový cukr na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Povidloň
Recept na Povidloň: Nejprve si připravíme odpalované těsto. V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody, máslo a špetku soli. Přimícháme mouku a energicky mícháme, aby se těsto přestalo přichytávat k hrnci. Necháme vychladnut. Troubu si předehřejeme na 180°C. Do vychladlého těsta po jednom zašleháme vejce. Plech důkladně vymažeme máslem a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Vložíme do trouby, na dno postavíme kastrůlek s horkou vodou a pečeme 20 - 25 minut. Troubu během pečení v žádném případě neotvíráme - těsto by zbytečně spadlo. Upečený plát necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme s vanilkových cukrem, pak do něj vmícháme do tuha ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Povidla rozmícháme s rumem. Vychladlé těsto překrojíme na poloviny, jednu polovinu na 4 obdélníky, díky tomu se nám výsledný dezert bude lépe krájet. Nerozkrájenou polovinu potřeme povidly, navrch rozetřeme tvarohovou směs a naskládáme obdélníky těsta. Na závěr poprášíme moučkových cukrem.
Poznámka k receptu na Povidloň: Inspirace: Apetit 10/2014
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidloň, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizalka
- Datum vložení: 13.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 250 ml vody 50 g másla špetka soli 100 g hladké mouky 2 velká vejce 1 vanička polotučného tvarohu 20 g domácího vanilkového cukru 200 ml smetany ke šlehání 1 sáček ztužovače šlehačky 125 g povidel 30 ml rumu tuzemáku moučkový cukr na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidloň,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidloň - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidloň
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|