|
Recept na Pouťový králík
Recept na Pouťový králík je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pouťový králík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 domácí králík i s játry, domácí uzený bůček, 1 větší a 1 menší cibule, 6 stroužků česneku, 15 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 větvičky rozmarýnu, 4 větvičky tymiánu, sůl, mletý bílý pepř, hladkolistá petrželka, 1 vajíčko, muškátový oříšek, lžíce strouhanky, slunečnicový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pouťový králík
Recept na Pouťový králík: Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky, králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme. Do pekáče nalijeme trošku oleje, přidáme na céčka nakrájenou větší cibuli, vložíme naporcovaného králíka, zbytek uzeného bůčku, kapsu, proložíme na plátky nakrájeným česnekem, novým kořením, bobkovými listy, tymiánem, rozmarýnem, podlijeme troškou (1dcl) vody, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů. Po půlhodině stáhneme teplotu na 120 stupňů a za občasného podlévání a polévání pečeme do změknutí cca 2 hodiny (1/2 hodiny před dokončení odkryjeme a dopékáme na kůrčičku). Slabinu sešijeme a necháme otvor pro naplnění. Játra naškrábeme nebo rozmělníme v drtiči, přidáme vajíčko, na kostičky nakrájený bůček (já jsem přidal i nakrájené plíčky), najemno nakrájenou petrželku, sůl, bílý pepř, nastrouháme špetku muškátového oříšku, promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, naplníme kapsu ze ¾ aby nám kapsa nepraskla, kapsu došijeme, orestujeme z obou stran v trošce oleje a přidáme do pekáče. Podáváme se šťouchanými brambory, které promícháme s nasekanou petrželkou a dorůžova orestovanou cibulkou s kostkami uzeného bůčku.
Poznámka k receptu na Pouťový králík: Opět skvělé! Mistr kuchař a exelentní fotograf nám to zase předvedl!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pouťový králík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 22.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 domácí králík i s játry, domácí uzený bůček, 1 větší a 1 menší cibule, 6 stroužků česneku, 15 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 větvičky rozmarýnu, 4 větvičky tymiánu, sůl, mletý bílý pepř, hladkolistá petrželka, 1 vajíčko, muškátový oříšek, lžíce strouhanky, slunečnicový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pouťový králík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pouťový králík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pouťový králík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|