|
Recept na Pouťové řezy
Recept na Pouťové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Pouťové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 5 vajec, 1 hrnek krupicového cukru, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa 1 uvařený (dle návodu)a vychlazený pudink (čokoládový se 30% kakaa od Dr.Oetkera) 1 velká konzerva broskví zavařené brusinky 500 ml pařížské šlehačky ztužovač šlehačky strouhaná čokoláda na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pouťové řezy
Recept na Pouťové řezy: Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme. Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím papírem) nalijeme 2/3 těsta a rozetřeme po celé ploše. Do zbylého těsta vmícháme kakao a nerovnoměrně ho nalijeme na světlé těsto. Na těsto poklademe rovnoměrně broskve řezem vzhůru a do každého důlku v broskvi dáme lžičku brusinek. Kolem broskví do těsta pak polévkovou lžící klademe vychlazený pudink. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Zda je koláč hotový poznáme špejlí a nebo prstem - kolem pudinku a broskví musí být těsto pevné, nepropadá se. Necháme zcela vychladnout a nakonec celou plochu zakryjeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, vyšlehanou spolu se ztužovačem (stačí 1 sáček na uvedených 500 ml šlehačky). Povrch šlehačky uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Krájíme na řezy. Uchováváme v lednici.
Poznámka k receptu na Pouťové řezy: Řezy jsou krásné na pohled a výborné na chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pouťové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 12.07.2012
- Počet porcí: 24
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 5 vajec, 1 hrnek krupicového cukru, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa 1 uvařený (dle návodu)a vychlazený pudink (čokoládový se 30% kakaa od Dr.Oetkera) 1 velká konzerva broskví zavařené brusinky 500 ml pařížské šlehačky ztužovač šlehačky strouhaná čokoláda na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pouťové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pouťové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pouťové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|