RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pouťové řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pouťové řezy, recepty Pouťové řezy, Pouťové, řezy


Recept na Pouťové řezy

Recept na Pouťové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Pouťové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 5 vajec, 1 hrnek krupicového cukru, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa 1 uvařený (dle návodu)a vychlazený pudink (čokoládový se 30% kakaa od Dr.Oetkera) 1 velká konzerva broskví zavařené brusinky 500 ml pařížské šlehačky ztužovač šlehačky strouhaná čokoláda na ozdobu.

Pouťové řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Pouťové řezy

Recept na Pouťové řezy:
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme. Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím papírem) nalijeme 2/3 těsta a rozetřeme po celé ploše. Do zbylého těsta vmícháme kakao a nerovnoměrně ho nalijeme na světlé těsto. Na těsto poklademe rovnoměrně broskve řezem vzhůru a do každého důlku v broskvi dáme lžičku brusinek. Kolem broskví do těsta pak polévkovou lžící klademe vychlazený pudink. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Zda je koláč hotový poznáme špejlí a nebo prstem - kolem pudinku a broskví musí být těsto pevné, nepropadá se. Necháme zcela vychladnout a nakonec celou plochu zakryjeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, vyšlehanou spolu se ztužovačem (stačí 1 sáček na uvedených 500 ml šlehačky). Povrch šlehačky uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Krájíme na řezy. Uchováváme v lednici.

Poznámka k receptu na Pouťové řezy:
Řezy jsou krásné na pohled a výborné na chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pouťové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: katyvypl
  • Datum vložení: 12.07.2012
  • Počet porcí: 24
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Těsto: 5 vajec, 1 hrnek krupicového cukru, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa 1 uvařený (dle návodu)a vychlazený pudink (čokoládový se 30% kakaa od Dr.Oetkera) 1 velká konzerva broskví zavařené brusinky 500 ml pařížské šlehačky ztužovač šlehačky strouhaná čokoláda na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pouťové řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pouťové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pouťové řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist