|
Recept na Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré
Recept na Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks kuřecí prsa 5 větviček čerstvého tymiánu 4 dl suchého bílého vína 4 dl drůbežího nebo i jiného vývaru 2 lžíce oleje sůl, pepř Na rizoto 250 g rýže arboria 50 g šalotky kuřecí vývar podle potřeby 1 dl bílého vína 2 lžíce másla 100 g pórku 50 g parmezánu nebo sýru grana padána či gran morávia na pyré 1 ks žluté papriky sůl, pepř a olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré
Recept na Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré: V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a vložte do vychladlého nálevu, musí být potopená. Vložte do vyhřáté trouby na 100°C a 25 - 35 minut podle velikosti prsou pečte potopené v nálevu. Pokud by nálevu bylo málo, tak si přidělejte. Šalotky nasekejte na drobno a na lžíci másla jí nechejte zpěnit , přidejte rýži nepranou a restujte. Přilijte něco vývaru a míchejte až se vývar vsákne, přidejte víno a zase nechejte vsáknout. Potom opět přidejte vývar a to dělejte tak dlouho, dokud nebude rýže hotová a né hustá, ale krémová. Na zbytku másla orestujte nasekaný pórek osolte a opepřete. Zamíchejte do hotového rizota. Papriky vyčistěte a nasekejte na kostičky, posolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte do trouby klidně společně s masem, ale na zvláštní plech. Jak začne paprika hnědnout, vyndejte, nechte vychladnout a rozmixujte na pyré. Prsa necháme vychladnout, společně s rizotem a s pyré dáme do ledničky. Druhý, ale i x-tý den dáme na kastrolek nebo ohnivzdornou misku prsa, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme prohřát asi 10 minut. Na pánev dáme rizoto, podlijeme troškou vývaru a prohřejeme. Přidáme sýr a zamícháme až se rozpustí. Na talíř dáme rizoto, vedle nakrojené prso asi na 4 dílky a k tomu přidáme pyré.
Poznámka k receptu na Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré: Přeji dobrou chuť. Vypadá to složitě, ale je to opravdu rychlé. Pokud uděláte více porcí, tak vám rizoto, pyré i prsa v nálevu vydrží v ledničce přetažené folií uložené v keramice nebo skle klidně i týden, jestli vaše lednice dokáže udržet teplotu 3-4 stupně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 30.07.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 ks kuřecí prsa 5 větviček čerstvého tymiánu 4 dl suchého bílého vína 4 dl drůbežího nebo i jiného vývaru 2 lžíce oleje sůl, pepř Na rizoto 250 g rýže arboria 50 g šalotky kuřecí vývar podle potřeby 1 dl bílého vína 2 lžíce másla 100 g pórku 50 g parmezánu nebo sýru grana padána či gran morávia na pyré 1 ks žluté papriky sůl, pepř a olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|