|
Recept na Pórkový krém
Recept na Pórkový krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Pórkový krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 pórek, 1 cibule, trocha pažitky (sušené nebo čerstvé), sůl, 1 lžička podravky nebo vegety, sušený česnek (nebo stroužek čerstvého), 1 l vody, půl kostky slepičího nebo zeleninového bujonu (možno i celá), mléko a hladká mouka na zatřepání, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pórkový krém
Recept na Pórkový krém: Dáme si na dno hrnce olej a rozehřejeme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli a až bude olej dostatečně rozehřátý, vhodíme do něj cibuli a lehce osmažíme. Pórek si nakrájíme na kolečka a vhodíme k cibulce. Lehce osolíme, posypeme česnekem a pažitkou (ja měla sušený česnek i pažitku). Chvíli mícháme a opékáme. V horké vodě si rozmícháme bujon, poté jím cibuli s pórkem zalijeme a dusíme pod pokličkou asi cca 10-15 min. Potom odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno. Poté můžeme ještě slít přes síto, aby byl krém jemnější. Dáme znovu na plotnu a zahřejeme. V troše mléka si zamícháme hl. mouku - na cca 200 ml mléka jsem dala asi 3 kávové lžičky, a protřepeme (v shakeru nebo láhvi), pak vmícháme do polévky. Necháme lehce provařit a dochutíme podravkou a dle potřeby solí. Podáváme s opečený chlebem nebo koupenými polévkovými kuličkami a strouháme sýrem dle chuti.
Poznámka k receptu na Pórkový krém: Když zeleninu osmahneš na másle, dodá tolik chuti polévce, že už tam nemusíš cpát kostku ani podravku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pórkový krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amarcha (Jitka Žmolová)
- Datum vložení: 29.11.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 pórek, 1 cibule, trocha pažitky (sušené nebo čerstvé), sůl, 1 lžička podravky nebo vegety, sušený česnek (nebo stroužek čerstvého), 1 l vody, půl kostky slepičího nebo zeleninového bujonu (možno i celá), mléko a hladká mouka na zatřepání, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pórkový krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pórkový krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pórkový krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|