|
Recept na Pomerančový sirup (a jiné)
Recept na Pomerančový sirup (a jiné) je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Pomerančový sirup (a jiné) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Základní sirup: 750 ml vody 1 kg cukru krupice + pomerančová příchuť: 8 chemicky neošetřených a dobře omytých pomerančů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomerančový sirup (a jiné)
Recept na Pomerančový sirup (a jiné): Napřed si z dobře omytých pomerančů v teplé vodě odkrojíme pouze oranžovou povrchovou kůru a dáme ji do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly aromatické látky). Na základní sirup nasypeme do 750 ml vlažné vody 1 kg cukru krupice a mícháme až se cukr úplně rozpustí. Poté cukerný roztok přivedeme k varu a povaříme jej 10 minut(ne déle!). Pokud bychom sirup vařili o 2 - 3 minuty déle, byl by hustší a nevydržel by delší dobu skladování a zkrystaloval by. V době varu se na povrchu tvoří pěna, kterou musíme naběračkou sbírat... Nyní do uvařeného základního sirupu (horkého) vložíme kůru a necháme krátce přejít varem. Potom závar ihned odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut stát. Prochladlý sirup prolijeme jemným cedníkem a buď hned upotřebíme nebo dokonale vychladlý nalijeme do lahví a zazátkujeme. Sirupy skladujeme raději v tmavých menších sklenicích, aby se častým otvíráním nezačal kazit. Otevřené láhve skladujeme nejlépe v chladničce.
Poznámka k receptu na Pomerančový sirup (a jiné): Počítejte s tím, že používáte pouze přírodní suroviny, takže sirup bude samozřejmně světlejší než kupovaný, ale zato bez konzervantů a barviv :-). Další varianty sirupů: Citronový sirup Základní sirup + kůra z 15 chemicky neošetřených a dobře omytých citronů(postup stejný jako u pomerančového). Mátový sirup Základní sirup + 100 g čerstvých, opláchnutých a dobře osušených lístků máty peprné(postup stejný jako u pomerančového). Malinový sirup 1 kg malin zasypeme 300 g cukru a necháme 24 hodin uležet. Pak maliny rozmixujeme, prolisujeme nebo přecedíme přes plátno a šťávu 15 minut povaříme. Nakonec přidáme k základnímu sirupu, přivedeme k varu a odstavíme. Sirup z černého rybízu 700 ml rybízové šťávy zasypeme 300 g cukru a mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil. Pak šťávu přidáme k vařícímu základnímu sirupu, přivedeme k varu a odstavíme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomerančový sirup (a jiné), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iness
- Datum vložení: 22.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: Základní sirup: 750 ml vody 1 kg cukru krupice + pomerančová příchuť: 8 chemicky neošetřených a dobře omytých pomerančů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomerančový sirup (a jiné),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomerančový sirup (a jiné) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomerančový sirup (a jiné)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|