Recept na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou
Recept na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1500 g vepřového hřbetu sůl čerstvě mletý pepř 700 g oloupaných brambor 250 ml smetany lístky červeného tymiánu muškátový oříšek 500 g růžičkové kapusty 300 g cukety 200 g karotky 200 g bílé cibule cukr silná šťáva z vepřových kostí bylinky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou
Recept na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou: Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme. Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin. Potom maso vyjmeme, prudce opečeme, aby byla kůže křupavá. Z brambor nakrájíme tenké plátky, které povaříme se smetanou, solí, pepřem, tymiánem, muškátem a můžeme přidat i trochu česneku. Povařenou směs nalijeme do papírem vyložené zapékací mísy nebo pekáčku a pečeme při 160 st. C cca 40 minut. Necháme trochu zchladnout a nakrájíme požadované tvary. Jakoukoli zeleninu a hlavně růžičkovou kapustu nakrájíme na přibližně stejně velké kusy a spaříme v mírně osolené vodě. Zchladíme v ledové vodě a osušíme. Zeleninu opečeme na pánvičce s trochou másla a cukru. Dochutíme solí a trochou čerstvě mletého pepře. Při servírování doplníme o zredukovanou vepřovou šťávu.
Poznámka k receptu na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou: Snad nejzajímavějí recept na vepřové maso (kromě těch 9 hodin! To si snad třeba vzít dovolenou, nebo to může skončit rozvodem). Báječné!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 15.04.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1500 g vepřového hřbetu sůl čerstvě mletý pepř 700 g oloupaných brambor 250 ml smetany lístky červeného tymiánu muškátový oříšek 500 g růžičkové kapusty 300 g cukety 200 g karotky 200 g bílé cibule cukr silná šťáva z vepřových kostí bylinky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou
|
|