|
Recept na Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou
Recept na Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1-1,5 kg libového vepřového boku s kůží 2 lžíce kořenící směsi na vepřové maso 1 kg karotky 2 jablka 2 dl 100% mrkvové šťávy 2 dl zeleninového vývaru máslová jíška sůl, máslo, cukr, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou
Recept na Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou: Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy tak, aby každý obsahoval i svůj podíl kůže. Kůži nařežeme nejlépe za pomocí odlamovacího kutilského nože na kostičky. Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme kořenící směsí. Dobře maso s kořením promneme včetně zářezů v kůži a dáme do pekáče, který jsme si pro lepší manipulaci vyložili pečícím papírem a pečeme nezakryté 80 minut na plný výkon trouby. Kůže se stane zcela křupavou a musí na ní být malé puchýřky. Slijeme vypečený tuk a přidáme na měsíčky nakrájená dvě jablka a vyskládáme je do mezer mezi masem a podlijeme 3 dl vody. Dáme do trouby dále péct již na střední teplotu a maso na povrchu pouze přikryjeme kusem pečícího papíru. Pečeme dalších 80 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Do hrnce si dáme 50g másla do kterého po rozpuštění přidáme tři najemno nakrájené šalotky a na kostičky a kolečka nakrájenou karotku a lehce orestujeme. Podlijeme 2dl 100 % mrkvové šťávy, 2dl zeleninového vývaru a zlehka dusíme. Když je mrkev skoro měkká, tak zahustíme nastrouhanou studenou máslovou jíškou, dochutíme cukrem, solí, pepřem a za častého míchání necháme lehce probublávat 10 minut. Na závěr zjemníme oříškem másla a již nevaříme. Bůček před podáváním nakrájíme na tenké plátky dle zářezů v kůži a opečeme plátky na sucho z obou stran za použití rozpálené nepřilnavé pánve a ihned podáváme. Vhodnou přílohou, jsou vařené brambory sypané sekanou petrželovou natí.
Poznámka k receptu na Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou: Způsob pečení masa tzv. šokem - inspirace kuchař Jamie Oliver a lehce upraveno dle vlastní fantazie :) Máslová jíška: http://hobby.idnes.cz/jak-udelat-jisku-do-zasoby-n...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 03.03.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1-1,5 kg libového vepřového boku s kůží 2 lžíce kořenící směsi na vepřové maso 1 kg karotky 2 jablka 2 dl 100% mrkvové šťávy 2 dl zeleninového vývaru máslová jíška sůl, máslo, cukr, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|