|
Recept na Polské pirohy
Recept na Polské pirohy je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Polské pirohy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na masovou směs: půl kila krkovice 2x kyselé zelí v sáčku 20 dkg hub (čerstvé, nebo sušené hříbky) sůl pepř Na těsto: půl kila hladké mouky asi 3 dcl vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polské pirohy
Recept na Polské pirohy: Omyjeme krkovici a dáme vařit. Zelí dáme vařit také, osolíme a do vody můžeme hodit půlku bujónu. Maso vařím asi hodinu a čtvrt...zelí tak 30 min. Houby uvaříme také. Vše necháme vystydnout. Použijeme mixer, nebo mlýnek na maso k namletí masa a zelí (předtím ho zbavíme přebytečné vody), houby také umeleme. Vše smícháme, nebo pokud se nám vejde do mixeru vše je to lepší. Směs dochutíme solí a pepřem. Z hladké mouky a vody vypracujeme těsto, které se nebude lepit a zároveň půjde dobře vyválet. Podle konzistence přidáme mouku nebo vodu. Těsto vyválíme aby mělo tloušťku asi 1 až 2 milimetry. Sklenkou o průměru 4-5 cm vykrajujeme do těsta kolečka. Lžící nabereme směs a tvarujeme pirohy do naducaných polokroužků. Slepený okraj polokroužku můžeme dekorovat přimáčknutím vidličky :) Takto krásné pirožky dáme ješte na pár minutek vařit do lehce posolené vody. Občas zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Až budou, vyplavou na povrch :) Pirohy podáváme s kouskem másla a kysanou smetanou. Dobrou chuť
Poznámka k receptu na Polské pirohy: Recept jsem získala od kamarádky babičky z Polska. I když jsou pirohy časově náročnější jídlo, dělám je ráda. Jak získáte grif, jde to snadno. Navíc se dají snadno zamrazit a vám pak třeba odpadne starost co k večeří :) Dají se jíst i samotné. Moje rodina je zbožňuje, určitě stojí za to investovat čas a zkusit je :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polské pirohy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jajina90 (Jarka)
- Datum vložení: 01.03.2014
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Na masovou směs: půl kila krkovice 2x kyselé zelí v sáčku 20 dkg hub (čerstvé, nebo sušené hříbky) sůl pepř Na těsto: půl kila hladké mouky asi 3 dcl vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polské pirohy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polské pirohy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polské pirohy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|