|
Recept na Polievka z morských rýb a plodov mora
Recept na Polievka z morských rýb a plodov mora je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polievka z morských rýb a plodov mora budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1200-1500g rôznych druhov morských rýb, 800-900g morských plodov(zmes), 1 l rybacieho vývaru (court bouillon), 2 l suchého bieleho vínam 4-5 malých ružových zemiakov, 4-5 mäsitých paradajok, 1 cibuľa, 1 pór, 3 pl olivového oleja, štipka šafránu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polievka z morských rýb a plodov mora
Recept na Polievka z morských rýb a plodov mora: V hrnci speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pridáme pokrájanú dužinu z paradajok. Menšie ryby vypitváme a dáme do hrnca spolu s hlavami s väčších rýb, s niekoľkými mušľami a kruniermi z kreviet. Pridáme štipku šafránu, podlejeme rybacím vývarom a vínom. Varíme neprikryté. Medzitým očistíme väčšie ryby, pokrájame na kusy a očistíme sépie (opatrne, aby neprasko, z nich vyberieme váčok s čiernym farbivom, a priesvitný ostrý "zobáčik"), z kreviet a langúst vytiahneme črievko. Malé uvarené ryby, hlavy a kruniere vyberieme z polievky, kruniere vyhodíme a z rýb oberieme mäso. Do hrnca s polievkou teraz dáme kusy väčších rýb a varíme, kým nezmäknú. Podlievame vínom. Potom k nim pridáme mäso z malých rýb, zvyšné dobre umyté mušle (neotvorené!), sépie pokrájané na kolieska a čisté chvostíky kôrovcov. Varíme, kým sa mušle neotvoria, zatvorené vyhodíme. Počas varenia stále podlievame vínom. Okrem šafránu do polievky nedávame nijaké korenie ani soľ. Podávame so zemiakmi, ktoré sme osobitne uvarili v šupke a pokrájali na kocky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu na Polievka z morských rýb a plodov mora: Uverejnené aj na Topreceptoch.sk a na Vareche.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polievka z morských rýb a plodov mora, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 14.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1200-1500g rôznych druhov morských rýb, 800-900g morských plodov(zmes), 1 l rybacieho vývaru (court bouillon), 2 l suchého bieleho vínam 4-5 malých ružových zemiakov, 4-5 mäsitých paradajok, 1 cibuľa, 1 pór, 3 pl olivového oleja, štipka šafránu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polievka z morských rýb a plodov mora,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polievka z morských rýb a plodov mora - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polievka z morských rýb a plodov mora
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|