RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa, recepty Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa, Polévkou, proti, nachlazení, chřipce, drůbežího, masa


Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa

Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5 kg drůbežího masa (pozn.), 2 cibule, 2 česneky (hlavičky), čerstvý zázvor cca 6x3 cm, 15 kuliček koriandru a čtyřbarevného pepře, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, tymián, 8 sušených chilli papriček, muškátový oříšek,libeček, sušená celerová a petrželová nať (asi tak po hrsti),1 větší mrkev, 1 petržel, celý pórek, kus kedlubny, celeru, kapustový list, 6 růžiček květáku, 2 lžíce tuku na restování, dochucení dle vlastní volby.

Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa
Zvětšit obrázek

Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa

Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa:
Nejprve maso zbavíme přebytečné kůže a kousků sádla. 1 cibuli, polovinu zázvoru a 1 česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme si tuk a cibuli s česnekem a zázvorem necháme jen rozvonět. Hned k němu přidáme maso (nevykostěné, jen upravené tak, aby se pak dobře obíralo) a vše zprudka orestujeme (asi 3 min.) Pak přidáme asi litr studené vody (maso musí být ponořené). Přidáme i koření – koriandr, pepř, nové koření, tymián, chilli papričky, bobkový list a uvedeme do mírného varu. Polévka nesmí klokotat, jen mírně „perlit“ Během prvních 20 minut opatrně sbíráme z povrchu pěnu a tuk. Teprve nyní přidáme libeček a sušenou nať. A necháme maso s kořením „táhnout“ cca 60 min. Po této době vyndáme maso a vývar můžeme přecedit, nebo nechat, jak je. (Já ho necedím). Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky a dáme orestovat na pánev. Zbylou cibuli a půlku druhé hlavičky česneku necháme v celku, zbylý kousek zázvoru nakrájíme. Maso z kostí obereme, nakrájíme a vložíme se zeleninou , půlkou česneku, cibulí a zázvorem do vývaru, vodu doplníme na 2,5 litru a pokračujeme ve velmi pomalém varu asi 20 min. Pak vypneme sporák a na teplé plotýnce dochutíme dle naší chuti – muškátovým oříškem, prolisovaným zbytkem česneku, chilli kořením, solí, apod. Kdo chce, nakrájí cibuli a nechá v polévce, nebo ji vyndá a vyhodí.. Necháme ještě asi 10 minut v klidu. Polévka je hustá množstvím zeleniny a masa a má mít malinko pálivější a ostřejší chuť po zázvoru, chilli koření a ostatních přísadách a s masem být v rovnováze, nepřebíjet. Do této polévky obvykle nic jiného nedávám, ale lze zavářku, nudle, vejce atd, manžel si zásadně drobí chléb. Recept mám z rodinné kuchařky, babička ji vždycky vařila při nachlazení, chřipkách, horečce atd.

Poznámka k receptu na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa:
Ideální je mladá slípka, kostry kuřat, apod. Já měla jen hřbety kuřecí a 2 horní stehna. Drobné koření vařím ve speciálním vajíčku, takže nemusím vybírat z polévky a nechávám ho tam přes celou dobu vaření. Zrnka koření nepočítám, odhaduju, jen teď pro recept jsem si to přibližně spočetla.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 13.01.2010
  • Počet porcí: necelé 3 litry polévky
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1,5 kg drůbežího masa (pozn.), 2 cibule, 2 česneky (hlavičky), čerstvý zázvor cca 6x3 cm, 15 kuliček koriandru a čtyřbarevného pepře, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, tymián, 8 sušených chilli papriček, muškátový oříšek,libeček, sušená celerová a petrželová nať (asi tak po hrsti),1 větší mrkev, 1 petržel, celý pórek, kus kedlubny, celeru, kapustový list, 6 růžiček květáku, 2 lžíce tuku na restování, dochucení dle vlastní volby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist