|
Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa
Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg drůbežího masa (pozn.), 2 cibule, 2 česneky (hlavičky), čerstvý zázvor cca 6x3 cm, 15 kuliček koriandru a čtyřbarevného pepře, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, tymián, 8 sušených chilli papriček, muškátový oříšek,libeček, sušená celerová a petrželová nať (asi tak po hrsti),1 větší mrkev, 1 petržel, celý pórek, kus kedlubny, celeru, kapustový list, 6 růžiček květáku, 2 lžíce tuku na restování, dochucení dle vlastní volby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa
Recept na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa: Nejprve maso zbavíme přebytečné kůže a kousků sádla. 1 cibuli, polovinu zázvoru a 1 česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme si tuk a cibuli s česnekem a zázvorem necháme jen rozvonět. Hned k němu přidáme maso (nevykostěné, jen upravené tak, aby se pak dobře obíralo) a vše zprudka orestujeme (asi 3 min.) Pak přidáme asi litr studené vody (maso musí být ponořené). Přidáme i koření – koriandr, pepř, nové koření, tymián, chilli papričky, bobkový list a uvedeme do mírného varu. Polévka nesmí klokotat, jen mírně „perlit“ Během prvních 20 minut opatrně sbíráme z povrchu pěnu a tuk. Teprve nyní přidáme libeček a sušenou nať. A necháme maso s kořením „táhnout“ cca 60 min. Po této době vyndáme maso a vývar můžeme přecedit, nebo nechat, jak je. (Já ho necedím). Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky a dáme orestovat na pánev. Zbylou cibuli a půlku druhé hlavičky česneku necháme v celku, zbylý kousek zázvoru nakrájíme. Maso z kostí obereme, nakrájíme a vložíme se zeleninou , půlkou česneku, cibulí a zázvorem do vývaru, vodu doplníme na 2,5 litru a pokračujeme ve velmi pomalém varu asi 20 min. Pak vypneme sporák a na teplé plotýnce dochutíme dle naší chuti – muškátovým oříškem, prolisovaným zbytkem česneku, chilli kořením, solí, apod. Kdo chce, nakrájí cibuli a nechá v polévce, nebo ji vyndá a vyhodí.. Necháme ještě asi 10 minut v klidu. Polévka je hustá množstvím zeleniny a masa a má mít malinko pálivější a ostřejší chuť po zázvoru, chilli koření a ostatních přísadách a s masem být v rovnováze, nepřebíjet. Do této polévky obvykle nic jiného nedávám, ale lze zavářku, nudle, vejce atd, manžel si zásadně drobí chléb. Recept mám z rodinné kuchařky, babička ji vždycky vařila při nachlazení, chřipkách, horečce atd.
Poznámka k receptu na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa: Ideální je mladá slípka, kostry kuřat, apod. Já měla jen hřbety kuřecí a 2 horní stehna. Drobné koření vařím ve speciálním vajíčku, takže nemusím vybírat z polévky a nechávám ho tam přes celou dobu vaření. Zrnka koření nepočítám, odhaduju, jen teď pro recept jsem si to přibližně spočetla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 13.01.2010
- Počet porcí: necelé 3 litry polévky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1,5 kg drůbežího masa (pozn.), 2 cibule, 2 česneky (hlavičky), čerstvý zázvor cca 6x3 cm, 15 kuliček koriandru a čtyřbarevného pepře, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, tymián, 8 sušených chilli papriček, muškátový oříšek,libeček, sušená celerová a petrželová nať (asi tak po hrsti),1 větší mrkev, 1 petržel, celý pórek, kus kedlubny, celeru, kapustový list, 6 růžiček květáku, 2 lžíce tuku na restování, dochucení dle vlastní volby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévkou proti nachlazení a chřipce z drůbežího masa
|
|
|
|
|