RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Polévka z červené čočky s křemenáči

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Polévka z červené čočky s křemenáči, recepty Polévka z červené čočky s křemenáči, Polévka, červené, čočky, křemenáči


Recept na Polévka z červené čočky s křemenáči

Recept na Polévka z červené čočky s křemenáči je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Polévka z červené čočky s křemenáči budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
svazek jarní cibulky 3 lžíce oleje 200g červené čočky 1 1/4l zeleninového vývaru /i z kostky/ 350g křemenáčů 20g másla svazek kerblíku nebo petrželky 100g sladké smetany 1 lžíce rajského protlaku 1 lžička kari sůl pepř.

Polévka z červené čočky s křemenáči
Zvětšit obrázek

Recept na Polévka z červené čočky s křemenáči

Recept na Polévka z červené čočky s křemenáči:
Jarní cibulky nakrájíme na kolečka. V kastrolku rozehřejeme olej, přidáme čočku a asi minutu ji podusíme. Přidáme cibulku a dusíme další 3 minuty. Přilijeme zeleninový vývar, uvedeme do varu a vaříme na mírném plameni asi 15 minut. /Červená čočka se připravuje rychleji než obyčejná./ Očištěné křemenáče nakrájíme na plátky, v pánvi zpěníme máslo a houby smažíme asi 5 minut. Odložíme si stranou a přijdou do polévky až úplně nakonec. Do polévky vmícháme smetanu a rajský protlak, znovu ji uvedeme do varu a ochutíme solí, pepřem a kari. Krátce povaříme, pak ji rozmixujeme a nalijeme do talířů. Ozdobíme podušenými houbami a kerblíkem.

Poznámka k receptu na Polévka z červené čočky s křemenáči:
Tento recept jsem kdysi našel v nějakém houbařském speciálu a pro milovníky hub stojí za vyzkoušení. Rád bych vám přidal foto, ale stávkuje foťák.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka z červené čočky s křemenáči, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: miroslavrozsival
  • Datum vložení: 20.11.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: svazek jarní cibulky 3 lžíce oleje 200g červené čočky 1 1/4l zeleninového vývaru /i z kostky/ 350g křemenáčů 20g másla svazek kerblíku nebo petrželky 100g sladké smetany 1 lžíce rajského protlaku 1 lžička kari sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka z červené čočky s křemenáči, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka z červené čočky s křemenáči - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka z červené čočky s křemenáči

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist