|
Recept na Polévka z čerstvého zelíčka
Recept na Polévka z čerstvého zelíčka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévka z čerstvého zelíčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 větší hlávky zelí, 4 větší brambory, 1 menší cibule, 2 hrsti uvařené rýže(zbyla mi ze včerejška), 3 vajíčka natvrdo uvařená, 1 malý rajčatový protlak, 150 ml smetany sladké(může být i zakysaná), 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžička kmínu, 1/2 zeleninového vývaru, 1/2 hovězího vývaru(masoxu), cukr, citronová šťáva(nebo ocet), hladká mouka, sůl. může být a nemusí: klobása, česnek, petrželka....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka z čerstvého zelíčka
Recept na Polévka z čerstvého zelíčka: Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také vejce natvrdo. K vařící se polévce dáme veškeré koření, vývary, rajský protlak, ocet, cukr, sůl tak, aby chutě byly vyvážené jak je máme rádi. Do smetany dáme hladkou mouku, tu rozšleháme, vlijeme do polévky zahustit a ještě chvíli vaříme, po uvaření dáme nasekaná vajíčka, nebo dáme do každého talíře půlku vajíčka. Kdo chce, přidá česnek a klobásku na kolečka(já jsem tentokrát nedávala)a zelenou petržel.
Poznámka k receptu na Polévka z čerstvého zelíčka: Většinou dělám polévku z hlávkového zelí podle maminky, tentokrát byla zcela jiná a taky dobrá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka z čerstvého zelíčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 06.02.2012
- Počet porcí: 3 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1/2 větší hlávky zelí, 4 větší brambory, 1 menší cibule, 2 hrsti uvařené rýže(zbyla mi ze včerejška), 3 vajíčka natvrdo uvařená, 1 malý rajčatový protlak, 150 ml smetany sladké(může být i zakysaná), 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžička kmínu, 1/2 zeleninového vývaru, 1/2 hovězího vývaru(masoxu), cukr, citronová šťáva(nebo ocet), hladká mouka, sůl. může být a nemusí: klobása, česnek, petrželka...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka z čerstvého zelíčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka z čerstvého zelíčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka z čerstvého zelíčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|