RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Polévka z čerstvého zelíčka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Polévka z čerstvého zelíčka, recepty Polévka z čerstvého zelíčka, Polévka, čerstvého, zelíčka


Recept na Polévka z čerstvého zelíčka

Recept na Polévka z čerstvého zelíčka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Polévka z čerstvého zelíčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2 větší hlávky zelí, 4 větší brambory, 1 menší cibule, 2 hrsti uvařené rýže(zbyla mi ze včerejška), 3 vajíčka natvrdo uvařená, 1 malý rajčatový protlak, 150 ml smetany sladké(může být i zakysaná), 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžička kmínu, 1/2 zeleninového vývaru, 1/2 hovězího vývaru(masoxu), cukr, citronová šťáva(nebo ocet), hladká mouka, sůl. může být a nemusí: klobása, česnek, petrželka....

Polévka z čerstvého zelíčka
Zvětšit obrázek

Recept na Polévka z čerstvého zelíčka

Recept na Polévka z čerstvého zelíčka:
Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také vejce natvrdo. K vařící se polévce dáme veškeré koření, vývary, rajský protlak, ocet, cukr, sůl tak, aby chutě byly vyvážené jak je máme rádi. Do smetany dáme hladkou mouku, tu rozšleháme, vlijeme do polévky zahustit a ještě chvíli vaříme, po uvaření dáme nasekaná vajíčka, nebo dáme do každého talíře půlku vajíčka. Kdo chce, přidá česnek a klobásku na kolečka(já jsem tentokrát nedávala)a zelenou petržel.

Poznámka k receptu na Polévka z čerstvého zelíčka:
Většinou dělám polévku z hlávkového zelí podle maminky, tentokrát byla zcela jiná a taky dobrá.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka z čerstvého zelíčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 06.02.2012
  • Počet porcí: 3 litry
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1/2 větší hlávky zelí, 4 větší brambory, 1 menší cibule, 2 hrsti uvařené rýže(zbyla mi ze včerejška), 3 vajíčka natvrdo uvařená, 1 malý rajčatový protlak, 150 ml smetany sladké(může být i zakysaná), 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžička kmínu, 1/2 zeleninového vývaru, 1/2 hovězího vývaru(masoxu), cukr, citronová šťáva(nebo ocet), hladká mouka, sůl. může být a nemusí: klobása, česnek, petrželka...
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka z čerstvého zelíčka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka z čerstvého zelíčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka z čerstvého zelíčka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist