|
Recept na Polévka koprová - kulajda
Recept na Polévka koprová - kulajda je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévka koprová - kulajda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
máslo (olej), hl. mouka, cibule, kmín, sůl, brambory, hřiby, kopr, vejce (asi 4 a 4 uvaříme předem na tvrdo), smetany - sladká a kysaná (na velký hrnec velké), (ocet).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka koprová - kulajda
Recept na Polévka koprová - kulajda: Vejce si uvaříme na tvrdo (aspoň 4). Na másle ( popřípadě oleji, nebo půl na půl ) zpěníme cibuli, poté zasypeme moukou, chvíli zasmažíme, zalijeme vodou, dobře rozmícháme. Přidáme houby (sušené alespoň 2 hod. namočené - nejlépe přes noc), osolíme, okmínujeme a asi půl hodiny povaříme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a sekaný čerstvý kopr ( nebo sterilovaný, ale ten dáme až ke konci ) a vaříme až skoro do úplného změknutí brambor. Uděláme si záhušťku z hladké mouky a dle libosti zahustíme. Za stáleho míchání a přidáme rozvedlané obě smetany spolu, poté rozkvedlané vejce, povaříme 2 minutky. Necháme "dojít", ale sem tam ještě promícháme. Dochutíme octem, citronem nebo Podravkou bez glutamanu a nakonec protlačíme vařená vejce, nebo je dáme zvlášt na talířek rozčtvrtěná.
Poznámka k receptu na Polévka koprová - kulajda: Polévka je hodně sytá a vydatná, proto u nás podáváme další chod až za 3hod. Je u nás velmi oblíbená. Dávám vše většinou "od oka", dle chuti a oblíbenosti surovin ( někdy bez hřibů, někdy jen rozkvedlaná vejce a jindy zas jen vařená). Dobrú chuť :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka koprová - kulajda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Katerina Valigurova (Kateřina Valigurová)
- Datum vložení: 19.10.2012
- Počet porcí: z 6ti l hrnce-hodně
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: máslo (olej), hl. mouka, cibule, kmín, sůl, brambory, hřiby, kopr, vejce (asi 4 a 4 uvaříme předem na tvrdo), smetany - sladká a kysaná (na velký hrnec velké), (ocet)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka koprová - kulajda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka koprová - kulajda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka koprová - kulajda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|