Recept na Poldův řízný točený
Recept na Poldův řízný točený je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Poldův řízný točený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg točeného 2 papriky 2 cibule 2 jablka 15 dkg nivy 20 dkg slaniny 3 vejce natvrdo pepř mletý chilli estragon majoránka červená pálivá paprika nať celeru a petržele ostrý kečup lžička sádla Sos 1 díl ostrého kečupu 2 díly plnotučné hořčice kari pepř cayenský okurkový nálev.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Poldův řízný točený
Recept na Poldův řízný točený: Pekáč vymažeme sádlem. Točený naporcujeme na kousky asi 10 – 12 cm dlouhé. Oloupeme a nařízneme. V řezu ochutíme pepřem a chilli. Papriku a slaninu nakrájíme na proužky. Do řezu každého kousku točeného vložíme proužek papriky a slaniny. Porce naskládáme do pekáče. Mezi porce točeného vložíme zbylé proužky papriky a porce poklademe kousky slaniny. Na porce dáme cibuli nakrájenou na kolečka. Posypeme estragonem. Přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Ochutíme majoránkou. Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme a dáme na jablka. Poklademe zbylou slaninou a posypeme pálivou paprikou. Přidáme rozdrobenou nivu a nasekanou celerovou a petrželovou nať. Zalijeme ostrým kečupem a dáme asi na 45 minut péc do trouby. Sos 1 díl ostrého kečupu smícháme se 2 díly plnotučné hořčice, ochutíme kari a cayenským pepřem, naředíme nálevem z okurek. Hotový Poldův řízný točený ochutíme sosem a podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Poznámka k receptu na Poldův řízný točený: Zdroj – knížka Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury, autorka Jaroslava Jiskrová. Autorka recept vypsala z knihy Josefa Kutíka - Loučení v klubu osamělých pánů. Románový kuchař Polda dělal tento recept ze surovin, které byly k mání v kantýně a zahradách okolo stavby. Místo natě z celeru a petržele dával kopřivy a pampelišky a místo nivy používal ementál. V létě jsme několikrát dělali Poldův točený v alobalu na grilu. Viz další fotky u receptu. Ementál se lepil k alobalu, tak jsme zkusili použít nivu a u nivy jsme již zůstali. Dávali jsme do alobalu dva asi 10 cm dlouhé kousky točeného a přiměřeně další suroviny. Doma si děláme i umírněnou neříznou verzi bez chilli s obyčejným kečupem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Poldův řízný točený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
- Datum vložení: 19.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 kg točeného 2 papriky 2 cibule 2 jablka 15 dkg nivy 20 dkg slaniny 3 vejce natvrdo pepř mletý chilli estragon majoránka červená pálivá paprika nať celeru a petržele ostrý kečup lžička sádla Sos 1 díl ostrého kečupu 2 díly plnotučné hořčice kari pepř cayenský okurkový nálev
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na poldův řízný točený,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Poldův řízný točený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Poldův řízný točený
|
|