|
Recept na Pohankovo-citronové cupcakes
Recept na Pohankovo-citronové cupcakes je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Pohankovo-citronové cupcakes budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 1 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek pohankové mouky, 1/2 hrnku palmového cukru, 1/3 hrnku oleje, 1/2 hrnku podmáslí, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička vanilkové pasty, šťáva a kúra z 1 citronu krém: 1 měkký nízkotučný tvaroh, 250ml hustého řeckého jogurtu, šťáva z 1 citronu, moučkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pohankovo-citronové cupcakes
Recept na Pohankovo-citronové cupcakes: Do mísy dáme cukr s vejcem a utřeme do pěny. Přidáme podmáslí, mléko, olej, vanilkovou pastu, kúru a šťávu z citronu a med. Důkladně promícháme, aby se všechny složky spojily. Ve druhé míse smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva, a jedlou sodou. Sypkou směs postupně přidáváme do tekuté, dokud se nevytvoří hladké nehrudkovité těsto. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lžicí vrstvíme těsto do 2/3. Pečeme v troubě při 190 stupních 20-25 minut. Upečené necháme vychladnout na mřížce. Mezitím připravíme krém. Tvaroh vymixujeme s jogurtem a postupně přidáváme citronovou šťávu. Zahustíme moučkovým cukrem a necháme chvíli vychladit. Cupcakes ozdobíme krémem a necháme v lednici vychladit.
Poznámka k receptu na Pohankovo-citronové cupcakes: Místo palmového cukru http://www.lucasinka.cz/2013/04/kokosovy-palmovy-c... je možné použít jakýkoliv jiný, ovšem palmový má specifickou chuť, která chutná po karamelu a je velmi sladký, takže jiného cukru je potřeba dát dvojnásobné množství. Pohanková mouka je bezlepková a chutná jemně po oříšcích. http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pohankovo-citronové cupcakes, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 07.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: těsto: 1 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek pohankové mouky, 1/2 hrnku palmového cukru, 1/3 hrnku oleje, 1/2 hrnku podmáslí, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička vanilkové pasty, šťáva a kúra z 1 citronu krém: 1 měkký nízkotučný tvaroh, 250ml hustého řeckého jogurtu, šťáva z 1 citronu, moučkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pohankovo-citronové cupcakes,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pohankovo-citronové cupcakes - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pohankovo-citronové cupcakes
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|