|
Recept na Podmáslové raženky
Recept na Podmáslové raženky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Podmáslové raženky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g vody 100 g kysaného podmáslí (nebo kefíru) lžička sladěnky (lze nahradit medem, popř.zcela vynechat) 2 lžičky soli 30 g oleje 450-460 g hladké mouky 50 g polohrubé mouky 15 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podmáslové raženky
Recept na Podmáslové raženky: Ze 100 ml vody, 130 g hladké mouky, lžičky sladěnky a droždí (vše vezmeme z odváženého množství) umícháme omládek, který necháme v teple 45-60 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto, které bude kynout asi hodinu - během té doby můžeme těsto i přeložit. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 9-12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou před dalším formováním necháme asi 10 minut odpočinout - těsto malinko zvláční a bude se lépe formovat. Bulky můžeme nechat dokynout a upéct tak, jak jsou. Můžeme z nich vyválet pramínky a uplést housky, květinky, nebo uzlíky. Kdo má doma raznici na kaiserky, narazí mírně zploštělé bulky na kaiserky nebo raženky (foto). Ať je vytvarujeme jakkoliv, musí ještě před pečením dokynout na plechu. Potřeme je vodou nebo rozšlehaným vejcem, můžeme sypnout semínky, mákem i hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/15-20 min - teplotu i čas by si každý měl ohlídat podle své trouby, každá peče jinak).
Poznámka k receptu na Podmáslové raženky: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky... Raženky jsou měkké, lehounké a díky omládku dobré i druhý den - pokud zbydou Raznice můžete koupit např. u Tescomy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podmáslové raženky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 13.12.2013
- Počet porcí: 9-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 200 g vody 100 g kysaného podmáslí (nebo kefíru) lžička sladěnky (lze nahradit medem, popř.zcela vynechat) 2 lžičky soli 30 g oleje 450-460 g hladké mouky 50 g polohrubé mouky 15 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podmáslové raženky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podmáslové raženky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podmáslové raženky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|