|
Recept na Podmáslová polévka
Recept na Podmáslová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Podmáslová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
směs čerstvých hub všeho druhu, 1 litr podmáslí nebo Acida, 1 zakysaná smetana (není nutná), 1 litr vody, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, kmín, sůl, asi 5 dkg másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podmáslová polévka
Recept na Podmáslová polévka: Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Zalijeme vodou,osolíme,přidáme kmín a vaříme houby doměkka. Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou. Než vlijeme směs do vařících se hub,přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá. Zamezíme tak sražení polévky. Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou. Povaříme,odstavíme,přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Podmáslová polévka: U nás se ještě přidávalo Maggi, ale je pravda, že se dávalo snad do všeho, mimo bublaniny a dukátových buchtiček. Jo - teď houby nejsou, ale určitě někdy porostou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podmáslová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: odolov11 (Ljuba Šimonová)
- Datum vložení: 09.09.2010
- Počet porcí: 4-6 - podle chuti a hladu
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: směs čerstvých hub všeho druhu, 1 litr podmáslí nebo Acida, 1 zakysaná smetana (není nutná), 1 litr vody, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, kmín, sůl, asi 5 dkg másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podmáslová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podmáslová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podmáslová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|