|
Recept na Pochoutka pro milovníky vnitřností
Recept na Pochoutka pro milovníky vnitřností je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Pochoutka pro milovníky vnitřností budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřové srdíčko masový bujon (kostka) olej, 1 větší cibule 3 vepřové ledvinky 1/2 kg vepřových jater sůl, pepř, drcený kmín tmavá jíška (instantní).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pochoutka pro milovníky vnitřností
Recept na Pochoutka pro milovníky vnitřností: Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny). Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a na kostičky nakrájené ledvinky a játra, chvilku restujeme, pak podlijeme vývarem ze srdíčka. Přisypeme kmín, pepř (podle chuti, ale já dávám docela dost) a dusíme asi 15 minut. Přidáme srdíčka pokrájená na stejné kostičky jako játra a ledvinky, osolíme. Zahustíme jíškou (tmavá je lepší, udělá krásnou barvičku pokrmu). Podáváme s rýží (já vařím 2/3 bílé a 1/3 tmavé natural). Vnitřnosti je potřeba očistit, já postupuji takto: Srdíčka jen omyju, odstraním případně zbytky krve. Játra - stačí omýt, odstraňuji jen velké, hrubé blány. Ledvinky rozříznu podélně na čtvrtky, odstraním tuk a močovody (všechno bílé, co tam je). Hned ledvinky pokrájím na kousky a namočím aspoň na 1/2 hodiny do mléka. Pak je ještě důkladně propláchnu v tekoucí vodě.
Poznámka k receptu na Pochoutka pro milovníky vnitřností: Tohle je tzv. rodinný kompromis - chtěli jsme udělat nějaké jídlo z vnitřností - já měla chuť na srdíčko, syn na ledvinky a manžel na játra:-) A takhle to dopadlo:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pochoutka pro milovníky vnitřností, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 05.12.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1 vepřové srdíčko masový bujon (kostka) olej, 1 větší cibule 3 vepřové ledvinky 1/2 kg vepřových jater sůl, pepř, drcený kmín tmavá jíška (instantní)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pochoutka pro milovníky vnitřností,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pochoutka pro milovníky vnitřností - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pochoutka pro milovníky vnitřností
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|