Recept na Pocákané broskvové řezy
Recept na Pocákané broskvové řezy je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Pocákané broskvové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 300 g hladké mouky 1 sáček kypřícího prášku 150 g polotučného tvarohu 100 ml mléka 100 ml slunečnicového oleje 100 g marcipánu 75 g cukru krupice 1 vanilkový cukr špetka soli Kém: 500 g broskví 750 ml mléka 80 g cukru krupice + 2 polévkové lžíce 2 sáčky vanilkového pudinku 500 g zakysané smetany 75 g vlašských ořechů Na polevu 100 g cukru moučka 1 polévková lžíce citronové šťávy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pocákané broskvové řezy
Recept na Pocákané broskvové řezy: Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu.Broskve scedíme. Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřícím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na velikost 30 x 40 cm. Vložíme do plechu stejných rozměrů s vyšším okrajem vyloženém pečícím papírem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout. Zatím si nasekáme ořechy na hrubší kousky. Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to pak zasypeme nasekanými ořechy. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 - 40 minut. Upečený moučník necháme vychladnout. Nakonec si na polevu prosyjeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Pocákané broskvové řezy: krása
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pocákané broskvové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 07.11.2013
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 300 g hladké mouky 1 sáček kypřícího prášku 150 g polotučného tvarohu 100 ml mléka 100 ml slunečnicového oleje 100 g marcipánu 75 g cukru krupice 1 vanilkový cukr špetka soli Kém: 500 g broskví 750 ml mléka 80 g cukru krupice + 2 polévkové lžíce 2 sáčky vanilkového pudinku 500 g zakysané smetany 75 g vlašských ořechů Na polevu 100 g cukru moučka 1 polévková lžíce citronové šťávy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pocákané broskvové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pocákané broskvové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pocákané broskvové řezy
|
|