|
Recept na Po čertech dobré kuře
Recept na Po čertech dobré kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Po čertech dobré kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuře cca 1,5 kg, máslo, olej, 4 ks cibule, 3-4 ks středních kyselejších jablek, 1,5 paličky česneku, koření na kuře /já mám nejraději /\"Pečené kuře\" od Kotány/, sůl, rýže, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Po čertech dobré kuře
Recept na Po čertech dobré kuře: Dno pekáčku, ve kterém budeme dělat kuře lehce podlejeme olejem. Jablka i se slupkou nakrájíme na kousky, česnek i se slupkou rozdělíme na stroužky, cibule se slupkou nakrájíme na osminky. Vezmeme celé kuře, dutinu vysypeme solí a kořením a dáme do něho několik kousků jablek. Přendáme do pekáče. Osolíme ho a celé potřeme kořením, které jsme smíchali s rozpuštěným máslem, olejem a vodou. Kolem dokola vyskládáme česneky, cibule a jablka. Podlejeme cca 2 dcl vody a dáme nezakryté do trouby péct na 180 st.cca 1 hod /i více/. CCa 15 min před koncem kuře rozdělíme na 2 poloviny, aby ze včech stran udělalo kůrčičku. Po upečení kuře vyjmeme, odstraníme slupky z cibule a česneku. Výpek se vším všudy rozmixujeme na kaši. Jako přílohu zvolíme rýži, do které jsme dali vzniklou kaši a doplníme vodou /poměr 1 díl rýže, dva díly vody s kaší/. Kaše musí být dostatečně okořeněná. Podáváme ozdobené plátky jablek, které jsme krátce uvařili v mikrovlnce. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Po čertech dobré kuře: Krásná práce!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Po čertech dobré kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 10.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuře cca 1,5 kg, máslo, olej, 4 ks cibule, 3-4 ks středních kyselejších jablek, 1,5 paličky česneku, koření na kuře /já mám nejraději /\"Pečené kuře\" od Kotány/, sůl, rýže, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na po čertech dobré kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Po čertech dobré kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Po čertech dobré kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|