|
Recept na Plovdivské maso
Recept na Plovdivské maso je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plovdivské maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová plec 600 g cibule 2 ks, olej, sůl, česnek 3 stroužky, rajčatový protlak 3 lžičky, paprika sladká mletá 1 vrchovatá lžička voda na podlití, hladká mouka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plovdivské maso
Recept na Plovdivské maso: Plecko nakrájíme na drobné kostky. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do růžova. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme. Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou. Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou. Šťávu zahustíme jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a prováříme asi 10 min. Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10 - 15 min prováříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme. Podáváme s vař.bramborami, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Poznámka k receptu na Plovdivské maso: Tento recept vařím už léta, znám ho ještě ze školy z receptur, podle kterých se učí vařit všichni kuchaři a kuchařinky. Až na malé kosmetické úpravy je recept původní. Jídlo je šťavnaté, dobře zasytí a hlavně chutná i chlapům ;-)).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plovdivské maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 16.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová plec 600 g cibule 2 ks, olej, sůl, česnek 3 stroužky, rajčatový protlak 3 lžičky, paprika sladká mletá 1 vrchovatá lžička voda na podlití, hladká mouka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plovdivské maso,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plovdivské maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plovdivské maso
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|