|
Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celé kuře 2 velké žluté cibule 2 červené cibule 4 středně velké brambory s pěknou slupkou 2 jablka 2 celé paličky česneku bobkový list (případně větvičky rozmarýnu či tymiánu) rozehřáté máslo libovolná kořenící směs sůl 2 dlouhé grilovací jehly.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky: Kuře omyjeme, vyřízneme mu páteř a odstraníme špičky křídel. Obrátíme ho a dlaněmi prudce přitiskneme k podložce. Tím zlomíme prsní kost a můžeme kuře naplocho rozprostřít. V kůži mezi stehnem a prsní kostí uděláme dva otvory a protáhneme jimi konečky nohou. Kuře zpevníme špízovými jehlami (viz foto). Kuře potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, osolíme a hustě posypeme kořenící směsí. Ze zbytku másla a koření umícháme marinádu, kterou budeme maso potírat během pečení. Brambory umyjeme, rozkrojíme na poloviny a položíme do suchého pekáče řezem vzhůru. Neoloupané cibule a jablka rozčtvrtíme nebo rozpůlíme, česnekovým paličkám uřízneme asi půl centimetru z vrchní části a vše přidáme k bramborám. Vše osolíme a posypeme bobkovým listem nebo bylinkami. Kuře položíme na rošt a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pod rošt umístíme pekáč s přílohou, na kterou bude kapat šťáva z masa. Pečeme asi hodinu či hodinu a půl a občas potřeme kuře zbylou marinádou. Kuře s přílohami naservírujeme na jeden tác (nebo necháme v pekáči) a umístíme doprostřed stolu. Každý se obslouží sám... Upečený česnek si každý strávník sám vymačkává, osolí a potírá si s ním brambory.
Poznámka k receptu na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky: Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název :-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 07.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 celé kuře 2 velké žluté cibule 2 červené cibule 4 středně velké brambory s pěknou slupkou 2 jablka 2 celé paličky česneku bobkový list (případně větvičky rozmarýnu či tymiánu) rozehřáté máslo libovolná kořenící směs sůl 2 dlouhé grilovací jehly
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ploché kuře (crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|