RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky, recepty Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky, Ploché, kuře, (Crapaudine), pečenými, ci


Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 celé kuře 2 velké žluté cibule 2 červené cibule 4 středně velké brambory s pěknou slupkou 2 jablka 2 celé paličky česneku bobkový list (případně větvičky rozmarýnu či tymiánu) rozehřáté máslo libovolná kořenící směs sůl 2 dlouhé grilovací jehly.

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Zvětšit obrázek

Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Recept na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky:
Kuře omyjeme, vyřízneme mu páteř a odstraníme špičky křídel. Obrátíme ho a dlaněmi prudce přitiskneme k podložce. Tím zlomíme prsní kost a můžeme kuře naplocho rozprostřít. V kůži mezi stehnem a prsní kostí uděláme dva otvory a protáhneme jimi konečky nohou. Kuře zpevníme špízovými jehlami (viz foto). Kuře potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, osolíme a hustě posypeme kořenící směsí. Ze zbytku másla a koření umícháme marinádu, kterou budeme maso potírat během pečení. Brambory umyjeme, rozkrojíme na poloviny a položíme do suchého pekáče řezem vzhůru. Neoloupané cibule a jablka rozčtvrtíme nebo rozpůlíme, česnekovým paličkám uřízneme asi půl centimetru z vrchní části a vše přidáme k bramborám. Vše osolíme a posypeme bobkovým listem nebo bylinkami. Kuře položíme na rošt a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pod rošt umístíme pekáč s přílohou, na kterou bude kapat šťáva z masa. Pečeme asi hodinu či hodinu a půl a občas potřeme kuře zbylou marinádou. Kuře s přílohami naservírujeme na jeden tác (nebo necháme v pekáči) a umístíme doprostřed stolu. Každý se obslouží sám... Upečený česnek si každý strávník sám vymačkává, osolí a potírá si s ním brambory.

Poznámka k receptu na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky:
Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název :-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 07.07.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1 celé kuře 2 velké žluté cibule 2 červené cibule 4 středně velké brambory s pěknou slupkou 2 jablka 2 celé paličky česneku bobkový list (případně větvičky rozmarýnu či tymiánu) rozehřáté máslo libovolná kořenící směs sůl 2 dlouhé grilovací jehly
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ploché kuře (crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist