|
Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní
Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - perníky - záviny, rolády.
K přípravě Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 PL mléka 3 PL medu 1 vejce 2 PL rumu 100 g třtinového cukru ----------------------------- + 300 g celozrnné žitné mouky 1 PL ovesných vloček ¼ balíčku prášku do pečiva ¼ balíčku prášku do perníku 1 ČL skořice špetka fenyklu ½ ČL tlučeného hřebíčku špetka mletého nového koření 1 vejce na potření Náplň: 5 PL povidel 1 ČL citronové šťávy 2 PL rumu 2 PL mletého máku 1 ČL citronové kůry 30-40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů 30 g nadrobno pokrájených fíků můžeme přidat na zahuštění strouhanku nebo mleté oříšky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní
Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní: Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme med, vejce, rum a umícháme krém/ vše mícháme do zhoustnutí a propojení všech surovin - pak vypneme/. Mouku promícháme s třtinovým cukrem, práškem do pečiva a práškem do perníku, ovesnými vločkami, kořením a vlažným krémem z vodní lázně. Vypracujeme těsto, které dáme na noc do fólie. /může se dát i na delší dobu do chladu, čím déle, tím lépe/. Těsto druhý den rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme obdélník. Těsto vložíme a vyválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru. Vyválený perníkový obdélník naplníme povidlovo-oříškovo-makovou směsí /smíchaná povidla s mákem, citronová šťáva, citronová kůra, rum, ořechy, pokrájené fíky a na zahuštění - můžeme přidat mleté oříšky nebo strouhanka/. Zavineme pomocí pečícího papíru /točíme jen s ním, jinak by se těsto lepilo a a nakonec vše potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na 180 stupňů zapéci na dobu cca 15 minut a poté snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme dál na cca dalších 15 minut dozlatova. /ale stále hlídáme, neboť každá trouba peče jinak /. Perník necháme vychladnout a teprve potom ho nakrájíme na silnější plátky. Plněný perník je nejlepší rozleželý, po jednom až dvou dnech.
Poznámka k receptu na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní: Je tady sice pár perníkových receptů, ale žádný není z celozrnné mouky, ovesných vloček a třtinového cukru, ani s fíky, tak jsem ho sem nyní také přidala, snad se nebude nikdo zlobit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 28.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 3 PL mléka 3 PL medu 1 vejce 2 PL rumu 100 g třtinového cukru ----------------------------- + 300 g celozrnné žitné mouky 1 PL ovesných vloček ¼ balíčku prášku do pečiva ¼ balíčku prášku do perníku 1 ČL skořice špetka fenyklu ½ ČL tlučeného hřebíčku špetka mletého nového koření 1 vejce na potření Náplň: 5 PL povidel 1 ČL citronové šťávy 2 PL rumu 2 PL mletého máku 1 ČL citronové kůry 30-40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů 30 g nadrobno pokrájených fíků můžeme přidat na zahuštění strouhanku nebo mleté oříšky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|