|
Recept na Plněné žampiony v pikantní omáčce
Recept na Plněné žampiony v pikantní omáčce je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Plněné žampiony v pikantní omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Větší žampiony ( já měla 7ks) 2 uzená kuřecí stehna 1 malá cibule špetka uzené sladké papriky cca 100g tvrdého sýru Blaťácké zlato ( nebo jiný vhodný na zapékání) zelené bylinky sůl olej Na omáčku: malá sklenka domácího leča ( cibule, rajčata, papriky) nebo Ljutěnice 2-3PL harissy paprikové pasty sůl Kuskus: 1 malá cibule 1- 2 stroužky česneku zelené bylinky vývar olej nebo máslo sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné žampiony v pikantní omáčce
Recept na Plněné žampiony v pikantní omáčce: Klobouky žampionů oloupeme a krátce opečeme z obou stran. Osolíme. Na pánvi s olejem zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno pokrájené maso ze stehen, orestujeme, zaprášíme uzenou paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme. Vmícháme bylinky a nastrouhaný sýr. Směsí naplníme klobouky žampionů. Do stejné pánve, kde jsme dělali směs na plnění, vlijeme lečo, přidáme harissu, dochutíme a necháme lehce zredukovat. Pokud nám zbyla náplň, přidáme ji k omáčce. Poté omáčku vlijeme do zapékací misky, poskládáme do ní žampiony a dáme do rozpálené trouby na 200C na cca 15 minut. V pánvi si zeklovatíme cibuli na másle nebo oleji, přidáme krátce orestovat posekaný česnek a přisypeme kuskus. Krátce opražíme. Zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a odstavíme. Několikrát ho po chvilkách promícháme, aby byl sypký a nakonec vmícháme bylinky.
Poznámka k receptu na Plněné žampiony v pikantní omáčce: Pěkné pochutnání+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony v pikantní omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 26.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Větší žampiony ( já měla 7ks) 2 uzená kuřecí stehna 1 malá cibule špetka uzené sladké papriky cca 100g tvrdého sýru Blaťácké zlato ( nebo jiný vhodný na zapékání) zelené bylinky sůl olej Na omáčku: malá sklenka domácího leča ( cibule, rajčata, papriky) nebo Ljutěnice 2-3PL harissy paprikové pasty sůl Kuskus: 1 malá cibule 1- 2 stroužky česneku zelené bylinky vývar olej nebo máslo sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony v pikantní omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony v pikantní omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony v pikantní omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|