|
Recept na Plněné žampiony
Recept na Plněné žampiony je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Plněné žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 velkých žampionů, 6 brambor, sůl, bílý pepř, jednu cibuli, 40 dkg brokolice, 10 dkg anglické slaniny, kelímek (2 dcl) smetany na šlehání, 1/8 l mléka, dvě lžíce solamylu, jednu lžíci instantní polévky nebo práškového polévkového koření, svazek zelené petrželky, dvě lžíce másla, strouhaný muškátový oříšek a dvě lžíce parmazánu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné žampiony
Recept na Plněné žampiony: Brambory oloupeme a uvaříme asi 20 minut. Opereme brokolici, rozebereme ji na malé růžičky, a asi 5 minut před dovařením brambor je přidáme k bramborám. Na omáčku nakrájíme slaninu na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno, očistíme a opláchneme žampiony, opatrně z nich vykroutíme nožky a ty nadrobno nakrájíme. V kastrolku dokřupava osmahneme slaninu, přidáme cibuli a nakrájené nožky žampionů. Krátce podusíme podlijeme smetanou a mlékem a ještě povaříme. Solamyl rozmícháte ve studené vodě a omáčku s ním zahustíme. Za stálého míchání necháme přejít varem. Dochutíme polévkovým kořením a pepřem. Brambory s brokolicí slijeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme tuk a okořeníme solí, pepřem a muškátem. Promícháme, až vznikne pyré, které naplníme do sáčku a ozdobně nastříkáme do hlaviček žampionů. Do ohnivzdorné nádoby nalijeme omáčku, do které jsme ještě zamíchali zelenou petrželku. Na ni vložíme žampiony a posypeme je strouhaným sýrem. Zapékáme je asi 5 - 8 minut v předehřáté troubě.
Poznámka k receptu na Plněné žampiony: týýý jo!! čumím!! krása!! Píšu ti jedna Papričko!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 14.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 8 velkých žampionů, 6 brambor, sůl, bílý pepř, jednu cibuli, 40 dkg brokolice, 10 dkg anglické slaniny, kelímek (2 dcl) smetany na šlehání, 1/8 l mléka, dvě lžíce solamylu, jednu lžíci instantní polévky nebo práškového polévkového koření, svazek zelené petrželky, dvě lžíce másla, strouhaný muškátový oříšek a dvě lžíce parmazánu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|